Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında Mihalıççık Belediye Başkanlığı, Mihalıççık Kent Konseyi, Turan Teşkilatı tarafından düzenlenen “CEPHEDEN MEKTUPLAR “ tiyatro oyununa büyük ilgi gördü. Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, CHP Mihalıççık İlçe Başkanı İsmet Taner, Mihalıççık Kent Konseyi Başkanı Salih Güven, Turan Derneği Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Mihalıççık Kent Konseyi Başkanı Salih Güven ““19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesinin, büyük zaferle taçlanmasının sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te ‘ Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Cumhuriyet; milletimizin birlik içinde vermiş olduğu varoluş mücadelesinin, azim, fedakârlık ve büyük bir kahramanlıkla ölümsüzleştirmesidir.
Milletimiz; genci, yaşlısı, kadını, erkeği bir bütün olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, zor şartlar ve yokluklar içerisinde, tüm dünyaya Türk milletinin iradesine hiçbir zaman pranga vurulmayacağını ilan etmiştir. Aziz bir neslin; büyük mücadeleler neticesinde kurduğu ve bizlere armağan ettiği, binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile harmanlanmış olan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere düşen en önemli vazife; her bir karışını ezanlarımız ve bayrağımız ile süslenmiş, üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan bırakan kahramanlarımızın aziz hatıralarına sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü kendimize şiar edinerek milletini, hürriyetini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye vesile olmaktır.
Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” Savaşların olmadığı, İnsanların Kardeşçe Barış içinde yaşadığı Nice Yeni Yüzyıllar dileğiyle saygı ve selamlarımı sunarım…”dedi. Cumhuriyetin Kuruluşunu anlatan Sinevizyon gösterisinden sonra Turan Teşkilatı Tiyatro ekibi tarafından sahnelenen Cepheden Mektuplar oyunu vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Oyun sonunda Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve Mihalıççık Kent Konseyi Başkanı Salih Güven oyuncuları tebrik ederek, Turan Derneği Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy”a Yunus Emre tablosu hediye etti.
Haber albümü için resme tıklayın
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.