Ana Sayfa Gurme Yaprak ciğer, Ziver ‘de yenir

Yaprak ciğer, Ziver ‘de yenir

426
PAYLAŞ
Yaprak ciğer, Ziver 'de yenir
Yaprak ciğer, Ziver 'de yenir

Tereyağlı yaprak ciğeri, damakları çatlatıyor, gönülleri fethediyor.

“Ankara’nın Lezzet Durakları” nda yaprak ciğerinin Edirne dışında da özelliğini kaybetmeden yapılabileceğini kanıtlayan Ziver Lokantası’na konuk olduk.

Turgay Çamlı-Selim YılmazZiver lokantası, Tunus caddesi girişinde yaklaşık 4 yıldır hizmet veriyor. 2 katlı bu mekanın yazlık, kışlık bahçesi de var. TBMM’ye Kızılay ve Bakanlıklara yakın oluşu da çalışanlar tarafından öğlen saatlerinde tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Öğlen menüsünde yaprak ciğer ağırlıkla istense de şiş ve Adana kebabı ile 25-30 çeşit çıkan zengin meze çeşitleri de oldukça rağbet görüyor.

Meze çeşitleri bol ve lezzetli

mezelerZiver Lokantası, akşamları da geniş meze çeşitleriyle son derece keyifli bir mekan haline geliyor. Benim kişisel tercihim tereyağlı yaprak ciğerinin yanı sıra bonfileden yapılan sac kavurmadan yana oldu. Yemek, soğan, sarımsak, biber ve domates ile altı ağır ağır yanan ve soğutmayan özel bir mangal üzerinde masaya geliyor. Mekanın özel fırınında yapılan balon lavaş ve gobit ekmeğinizi de suyuna banarak yemenizi tavsiye ederim.

bahçeİşletme Müdürü Turgay Çamlı ve İşletme Danışmanı Selim Yılmaz ve diğer çalışanlar çok saygılı ve işini biliyorlar. Selim Yılmaz, Ankara’nın sevilen ve tanınan işletmecilerinden. Ne yalan söyleyim, ben dahil iş adamı, politikacı, bürokrat kim varsa bir çok kişi Selim Yılmaz’ın çalıştığı mekanların müdavimi oluyor.

ziver-bahçeMekana girdiğiniz de kapıda karşılanıyor, uygun bir masaya yerleşiyorsunuz. İşte bu aşamadan sonra verilen hizmet ve lezzetlerle konuklara kendilerini çok daha özel ve değerli hissettiriliyor. Sonrasından da mekanın müdavimi oluyorsunuz. Neden olunmasın? Ortam güzel, mekan keyifli, merkezi bir lokasyon ve uygun fiyat. Ziver Lokantası tam bir meyhane havasında. Masa, sandalyeler çok yakın değil. Canlı müzik de olsa keyifle sohbet edebiliyorsunuz.

“Şekerpare” filmindeki Ziverbey karakterinden esinlenerek ismi konulan Ziver Lokantası’nda ekmek için de özel fırın da yapılmış. Burada lavaş, balon ve gobit ekmek yapılıyor ve sıcak sıcak masanıza geliyor. Fırında ayrıca istenildiğinde çömleklerde çeşit çeşit lezzetler de yapılabiliyor.

“Ciğere özel önem verin”

Mevsimsel olarak günlük 25-30 çeşit meze sunulan Ziver’de ara sıcak olarak yaprak ciğer, paçanga böreği, kalamar, tereyağlı karides sunuluyor. Yeri gelmişken ciğer 19, börek 12, karides 24 liradan veriliyor. Kuzu şiş 32, mezeler 10-15 lira arası fiyatlandırılmış. Bir kişi içkisi dahil 70-80 lira arasında çıkabiliyor. Fiks menü ise 65-95 lira arasında değişiyor.

Daha önce de söyledim, ciğer için ayrı bir sayfa açtım. Süt dana ciğeri kullanılıyor ve yaprak şekilli kesildikten sonra tereyağında pişiriliyor. Başka da özel, gizli, saklı “Özel sos, özel karışımla marine edilmiş” gibi bir şey yok. Bildiğin dana ciğeri. Ama muhteşem bir lezzet. Masaya geldiğinde soluksuz yediğim için de açıkçası kendimden utandım. Ama yerken gözüm bir şeyi görmedi, itiraf edeyim.

Bu arada mekana Ankara’da bulunan büyükelçilikler çalışanları ve Kavaklıdere civarındaki otellerde konaklayan yabancılar da sık sık uğruyor. Türk yemeklerinden ve kebaplarından tadıyorlar. Hatta bazılarının her Türkiye seyahatinde mutlaka uğradığı da belirtiliyor. İngilizce ve Rusça bilen işletmecilerden Turhan bey, uzun süre yurt dışında sektör de çalışmış. Şimdilerde edindiği tecrübe ve birikimi Ziver’de değerlendiriyor. Bu arada yabancı misyon ve diğer konuklar için önceden haber verilmesi koşuluyla dünya mutfaklarından, tuzda balık, istakoz, ördek, kaz, kuzu fırın gibi özel yemekler de hazırlanıyor.

Sosyal ve kültürel etkinlikler

Udi Cengiz TaşkentZiver’e gelirken öyle şatafatlı, havalı bir yer aramayın. Mekan, bahçesi yeşillikler, içerisi de yüzlerce çeşit eski objelerle dolu bir müze gibi sanki. Ziver, doğal taşlarla yapılan sıcak dekoru ile dost sohbetleri ve lezzetlerin bir arada olduğu bir yer. Mekanda bazı günler çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor. 15 günde bir tiyatro gösterisi, Pazar günleri ise Türk Sanat Müziği koro çalışması, Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri de Udi sanatçı Cengiz Taşkent yönetiminde fasıl yapılıyor.

Genelde alakart çalışılan Ziver Lokantası’nda hesaplı sayılabilecek fiks menü de uygulanıyor. 14 personelin çalıştığı mekan her gün 11.00- 01.00 arası hizmet veriyor. Her türlü kredi kartının da geçerli olduğu mekan 250 kişi kapasiteli. Ancak ikinci katında da özel toplantılar için 50 kişilik ayrı bir salonu bulunuyor.

Bu arada gelecek planlar arasında bahçede masa yanlarına mangallar de yerleştirilecekmiş bilginiz olsun.

Engellilere de uygun

Şifreli kanallardaki maç yayınlarının da verildiği Ziver’de otopark sorunu da vale ile çözümlenmiş. Bu arada mekanın düz ayak bir yer de olması engelli ve çocuk arabalı aileler için büyük kolaylık sağladığını da belirmek gerek.

Şehir merkezinde, böyle güzel lezzetlerin sunulduğu Ziver’e uğramanızı öneririm. Pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun.

Ziver Lokantası
Tunus Caddesi No: 5-Kavaklıdere/ANKARA
Tel: 0312-417 54 11

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam