Ana Sayfa Gurme Tunalı Balıkçısı ile her öğün balık keyfi

Tunalı Balıkçısı ile her öğün balık keyfi

309
PAYLAŞ
Tunalı Balıkçısı
Tunalı Balıkçısı

“Ankara’nın Lezzet durakları” köşemizde Tunalı Balıkçısı’nı tanıtmaya, lezzetlerini anlatmaya çalışacağım.

Ama her zaman söylerim lezzetlere ulaşmanın en güzel yolu tavsiyelerimiz doğrultusunda bu mekanlara gitmektir.

Ankara’nın güzel ve işlek caddelerinden Tunalı Hilmi’de bulunan Tunalı Balıkçısı, yaklaşık 5 yıldır hizmet veriyor. Mekana girdiğinizde sizi güler yüzlü personeli ve hemen girişte sol tarafta yer alan dolaptaki onlarca mezeler, balıklar karşılıyor.

balıklarMekanda bir an Ankara’da olduğunuzu unutup kendinizi Ege kıyılarında bir balıkçıda hissediyorsunuz. Ahşap masa sandalyeleri, dekorasyonu ve renkleriyle güzel ve ferah bir atmosfer sağlamışlar. Müzikler de güzel ve ortamı destekleyici, Rembetiko, Yunan ağırlıklı.

“Her öğün balık”

Tunalı Balıkçısı, Akdeniz ve Ege mutfağının deniz mahsulleriyle harmanlayarak oluşturduğu zengin mönüsüyle kısa zamanda Ankara’nın sayılı yerleri arasına girdi.

“Her öğün balık keyfi”

sloganıyla hizmet veren mekanın balık ürünleri ve zeytinyağlılarını saymakla bitiremeyeceğime inandım. O kadar çok çeşit var ki, hangisinden başlayacağını şaşırıyorsun. Önce gözünüz doyuyor.

mezeler (2)Mekanı ziyaretimde dil dolması ve beğendi üzeri ahtapot ikram ettiler. Dil dolması beşamel sosla, ıspanak, domates, biber ve özel sosla süslenmiş geldi. Harika bir lezzet ve 20 lira. Tek başına bir kişiyi rahatlıkla doyurur. Beğendili ahtapot ise tam bir başyapıt. Önceleri patlıcan ve balığı yakıştıramadım ama tadına bakınca haksızlık ettiğimi anladım. Mekanın mutfak şefi Emrah Demirtaş resmen döktürmüş. Beğendiyi anlatmaya gerek yok bildiğimiz beğendi ama ahtapot o kadar güzel ve kararında pişirilmiş ki lokum gibi dersem abartmış olmam. Buna göre fiyatı da 35 lira. İki kişi söyleyip yanında birkaç zeytinyağlı ile güzel bir öğün geçirilebilir.

mezeler (1)Bahsettiğim onlarca meze içinden bir kaçını seçtim, bir kaçını da Emrah ustanın tercihine bıraktım. Önce üzeri yoğurtlu içinde Ege yöresinin otları olan sıcak bir mezeyi tattım. Lezzeti, kıvamı güzel. Ama yerken dikkat edin otlar olduğu gibi tabakta duruyor, belki doğranabilse daha iyi olabilirdi. Ama lezzetiyle bu zorluğu da aşıyorsunuz.

Mekanın iddialı olduğu bir başka lezzeti ise Cunda Böreği. Yufkaya sarılı içinde kaşar peyniri ve karides var. Üzeri de susamlı. Tavada kızartılıyor. Sıcak sıcak götürmek gerek. Balık simit, kalkan tandır, istiridye dolma, hamsi buğulama, hamsi pilavı, balık kokoreç, balık mantı, balık Adana, mekanın sayabildiğim lezzetleri. Günde 25-40 çeşit de soğuk meze çıkarılıyor. Mezeler en fazla 2 gün korunuyor. Bu arada artan yemekler de sosyal sorumluluk çerçevesinde hayvan barınaklarına gönderiliyor. Bu açıdan mekanı ve sahibi Sedat Çetin’i bir kez daha kutlamak gerek.

mezeler dolaptaİşadamları, öğrenciler, bankacılar, milletvekilleri, sanatçılar, gazetecilerin müdavimi olduğu mekanda öğleden sonra çevre sakinleri hanımlar da toplanıp gün yapıyorlar.

Mekanda sunulan keçi peyniri Çanakkale’den Kireçte pişirilen kabak tatlısı da İskenderun’dan geliyor. Kabak tatlısını burada tahin, ceviz ve dondurmayla servis ediyorlar ve lezzeti ikiye katlıyorlar.

“Kaliteden ödün vermiyoruz”

beğendili altapotTunalı Balıkçısı’nın sahibi 34 yaşındaki Sedat Çetin, Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlık Bölümünü bitirmiş. Ancak gönlü ve aklının tavsiyesiyle Ankara’ya bu güzel ve nezih mekanı kazandırmış. Amaçlarının lezzeti ön plana çıkarmak olduğunu da anlatan Sedat Çetin, “Biz kesinlikle kaliteden ödün vermiyoruz. Her zaman güler yüzlü, sıcak kanlı bir tavırla konuklarımızın kendilerini rahat hissettikleri, huzur veren, pozitif enerjisi ile farklılık yaratan bir mekan olmayı vizyon olarak benimsiyoruz” diyor. Bu arada iki ay kadar sonra baba olmanın heyecanını yaşayan Sedat Çetin’i şimdiden kutluyorum.

balıklar (2)Tunalı Balıkçısı’nda bir kişi ortalama 35-40 liralık bir hesap ödeyerek sağlıklı, temiz ve güzel lezzetlerle karnını doyurabiliyor. İşin içine alkol girdiğinde ise limitsiz fiks uygulama ortalama 85-100 lira arasında değişiyor. Mekanda gazetecilere de özel olarak % 10 indirim uygulanıyor. Sevgili meslektaşlarıma duyurulur.

Sabah 09.00’da açılan mekanda saat 12.00 gibi öğlen servisi başlıyor. Akşam ise 24.00 gibi kapanıyor. 20 kişinin çalıştığı Tunalı Balıkçısı’nda her türlü kredi kartı ve yemek kartı da geçerli. Unutmadan ekleyim, Tunalı Hilmi gibi günün her saati yoğun olan bir cadde üzerinde bulunan mekanın Vale desteğiyle özel otoparkı da var.

Güzel ve lezzetli deniz ürünlerini tatmak, yeni yeni lezzetleri keşfetmek için Tunalı Balıkçı’ya yolunuzu mutlaka düşürün. Afiyet olsun.

Tunalı Balıkçısı
Tunalı Hilmi Cad. 106/5
Çankaya-ANKARA
Tel: 0312-426 27 28

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam