Ana Sayfa Yaşam Sivaslıların ‘Katmer çörek’ sevdası sınır tanımıyor

Sivaslıların ‘Katmer çörek’ sevdası sınır tanımıyor

343
PAYLAŞ

SİVAS’ta kent merkezindeki 210 pide fırınında günde ortalama 50 bin yöreye özgü katmer ve çörek üretiliyor.

Büyük bölümü kentte sabah kahvaltılarında tüketilen ürünler, Sivaslıların yoğun yaşadığı İstanbul, İzmir gibi illerin yanı sıra gelen siparişler doğrultusunda yurt dışına da gönderiliyor. Sivas’ta yaşayanların gündelik olarak en çok tükettikleri gıda ürünü arasında yer alan yöreye özgü katmer ve çöreklerin ünü, Türkiye’den sonra yurt dışına kadar ulaştı. Genellikle kahvaltılık olarak tercih edilen, ancak her öğün tüketilebilen katmer ve çörekler, Sivas’ta en fazla üretilen unlu mamüller olarak dikkat çekiyor. Kentin hemen bütün mahallelerine yayılmış durumda bulunan 210 pide fırını bulunuyor. Bu pide fırınlarında pide ve etli ekmek üretiminin yanında katmer ve çörek ayrı bir yere sahip. Sabah saatlerinde üretilen ve taze olarak tüketilen katmer ve çörekler, büyük ilgi görüyor. Özellikle çalışan ve esnaf kesimin kahvaltıda ilk tercihi oluyor. Kent merkezindeki fırınlarda günlük her biri 50 kilo ağırlığında 700 torba un tüketiliyor. Bunun 200 torbası ise katmer ve çörek üretiminde kullanılıyor. Bu fırınlar günde yaklaşık 50 bin katmer ve çörek üretiyor. Çoğunluğu gün içerisinde kentte yaşayanlar tarafından tüketilen ürünler, günlük olarak Sivaslıların en yoğun bulunduğu İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlere de kargo veya günlük otobüsler ile paketler halinde gönderiliyor. ()

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam