Ana Sayfa Gurme Sağlık için balık ye balık için Trilye …

Sağlık için balık ye balık için Trilye …

433
PAYLAŞ
Sağlık için balık ye balık için Trilye
Sağlık için balık ye balık için Trilye

Trilye Restaurant, lezzetleri ve kalitesiyle çıtayı yükselterek dünya markası oldu.

Ankara’nın Lezzet Durakları” köşemizin bu sayıdaki konuğu sunduğu lezzetleri ve kalitesiyle sokak arasından dünya markası olan Trilye Restaurant’ın ve “Allah beni bu iş için yaratmış” diyen sahibi Süreyya Üzmez’i anlatmaya çalışacağım.

Ahmet Temürtürkan- Süreyya Üzmez-TrilysYaklaşık 14 yıl önce Ankara’da kurulan Trilye Resteurant, doğanın sunduğu en kaliteli deniz ürünlerini geniş bir konseptte konuklarıyla buluşturuyor. Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Üzmez tarafından işletilen Trilye, “Sağlık için ye, için Trilye” sloganıyla yılın her günü hizmet veriyor.

Trilye iç mekanGaziosmanpaşa semtinde bulunan Trilye artık konuklarını Kuleli Sokak’taki yeni adresinde ağırlıyor. Sağlığın ve lezzetin ön planda olduğu Trilye Restoran’da yerli, taze ve doğal mevsimsel ürünler damakları şenlendiriyor.

Trilye Restaurant’ı insanların kendi evlerinde konuklarını ağırladığı bir yer mi, gurme bir mekan mı veya güvenilir bir gastro kulüp mü, hangisi olduğuna ancak yaşayınca karar verebilirsiniz.

Dünya çapında ödülleri topluyor

Süreyya ÜzmezEmekli bir subay olan Süreyya Üzmez, gastronomiye uzun yıllardır ilgi duyduğunu belirtiyor. Üzmez, Genelkurmay Sosyal Hizmetler Başkanı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra açtığı Trilye Restaurant ile ismini Türkiye’ye ve dünyaya duyuruyor. Öyle ki Dünya genelinde En İyi İşletme Ödülü, Uluslararası Hotel ve Restaurant Kalite Ödülünü aldı, Tripadvisor’da 2014 ve 2015 yılında “En Çok Tercih Edilen Restoranlar” listesinde yer aldı.

Ankara’da diplomasi, iş, medya, üniversite, siyaset, bürokrasi, turizm ve gurme dünyasının uğrak yeri Trilye’de kapıda sizi güler yüzle karşılıyor, rezervasyonunuza göre uygun bir masaya alınıyorsunuz. İçeri girdiğinizde zaten mekanın şık ve kalitesi ister istemez dikkatinizi çekiyor. Hele hele masalar arasında yerleştirilen canlı zeytin ağaçları ve çeşitli bitkiler de ortama ayrı bir güzellik katıyor.

Trilye-Kalamar-2Bu arada Trilye’de yemeğinizden tat almanız ve keyifle ayrılmanızda büyük katkısı olduğuna inandığım Restoran Müdürü Erdinç Seferoğlu ve Halkla İlişkiler Müdiresi Ayşegül Doğan’a buradan teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

“Allah beni bu iş için yaratmış”

Süreyya bey, deyim yerindeyse yaşamını bu işe adamış. “Allah beni bu iş için yarattı” derken sanırım buna işaret ediyor. “Bu işten koparsam ölecekmişim gibi hissediyorum” diyen Süreyya beyin Trilye ve mesleğe yönelik değerlendirmeleri ise şöyle:

“ Aslında ben emekli olmadım. Sadece iş değiştirdim. Ben lokantacı değil, amatör ruhlu bir adamım. Burada yemek çıtasını daha yukarıya taşıyacağım. Dışarda yemek yeme alışkanlığı da artıyor. Ankara’da 450’nin üzerinde balıkçı var.

Trilye-Hardallı karidesBizim en önemli özelliğimiz müşteriyi müşteri gibi görmemek. İstediğiniz kadar güzel yemek yapın. Ama insanlar mutlu ayrılmazlarsa hepsi boş. Mekanımız her gün açık. Kapatma lüksümüz yok. Çünkü insanlar bize güvenip plan yapıyorlar.

Biz markayız. Prensipli bir mekanız. 17 yıldır Ankara’da ayaktayız. Sokak arasından dünya markası yarattık. Özgün bir şekilde devam ediyoruz. 2014’te 4 ödül aldık.

Bilirsiniz, İstanbul, balık restoranları bakımında deryadır ama insanlar şimdi Trilye’ye uğramadan Ankara’dan dönmüyorlar.

trilye-avakado içi karidesTürkiye’nin en iyi yerinden balıkları getiriyoruz. Enzimlerin ve bakterilerin balığın üzerine nüfuz zamanını hesaplayıp müşteriye sunuyoruz. Burayı açtığım günden beri bir gün dondurulmuş balık satmadım. İnsanları da buradan beklentilerinin üzerinde gönderiyoruz.”

Trilye’de muhatap olduğunuz tüm personel güler yüzlü, alanında bilgili ve dozunda ilgileriyle işlerini severek yaptıkları belli oluyor. Meze ve yemekler ortalamanın üstünde, gayet lezzetli ve damakları şenlendiriyor. Fiyatlar ise “Balık restoranı pahalı olur” mantığını reddediyor. Örneğin ziyaretim sırasında arka masada oturan iki kişi 3-5 meze ve içtiklerine 110 lira hesap ödeyip çıktılar.

Süreyya bey, Trilye’yi bir iş yerinden ziyade yakın misafirlerini ağırladığı ve bu yüzden her şeyiyle ilgilendiği evine çevirmiş dersem yanlış olmaz. Yaklaşık 2 saat süren görüşmem sırasında bile nazik bir şekilde izin alarak gelen bazı konuklarını sevgiyle karşıladığına tanık oldum.
Mutfakta Koray var…

Trilye’de mutfakta Süreyya beyin oğlu Koray Üzmez var. Koray Üzmez, yurt dışında mutfak konusunda eğitim görmüş ve 2 yıldır da mekanın mutfağını yönetiyor.

Trilye-iç mekanAnkara’da Ege ve Akdeniz tadını yakalayabileceğiniz Trilye’de sakız gibi beyaz örtülü temiz masalar, turkuaz renkli minderli sandalyeler de konforu tamamlıyor. Trilye, VIP odaları ve iki ayrı salonu ile 200 kişiye birden hizmet verebiliyor. Çok geniş bir bar ve zengin bir Kavı var.

Trilye’nin ahtapot, kalamar, Sinarit, Mercan’ı Ayvalık’tan, Jumbo karides ve Lagos İskenderun’dan geliyor. Mekan, Ezine peynirinde de iddialı. Özel olarak üretilen % 40’ı keçi sütünden yapılan peynir de burada sunuluyor.

Burada kalamara özel bir yer açacağım. Mekanda kalamar çok güzel ve özel bir sunumla geliyor. Gerçekten lezzetli ve güzel. Bunun sebebi ise kalamarların olta ile yakalanması. Ağ ile yakalanan kalamarın ezilme ve stres ile kalker sorunu yaşadığı ve bunun da tadı bozduğu anlatılıyor.

Özel günler de özel hediyeler

Adını Latince “kırmızı balık, barbunya” dan alan Trilye’de özel günler, doğum günü, evlilik yıldönümü gibi romantik yemeklerde çiftlere günün anlamına uygun hediyeler de veriliyor. Ancak yeni başlanacak bundan sonra konuklara hediye olarak çam fideleri verilecek.

Basit bir ayrıntı ama bana göre önemli. Trilye’de masaya getirilen limon ince bir tülle sarılıyor, sıkıldığında çekirdek çaya, çorbaya, balığa düşmüyor. Yine benzer ve güzel bir ayrıntı da her masada cep telefonunuzu, diz üstü bilgisayarınızı şarj edebileceğiniz aparatların olması.

Trilye’de doğal olarak fiyatlar da merak ediliyor. Soruşturdum bir kişi mezeleri, balığı ve içecekleriyle ortalama 100-150 liraya çıkabiliyor. Rakamlar ortalamanın üzerinde görünse de “Dünya markası” olan böyle bir mekan için normal diye düşünüyorum.

Trilye İstanbul’da

Bu arada Trilye İstanbul’da yeni mekanına kavuşmak için gün sayıyor. Süreyya bey, Bebek’te 3-4 ay içinde açılacak yeni mekan için de hayli iddialı konuşuyor ve “ Trilye İstanbul’u da dünya markası yapacağız” diyor.

Görüşmemiz sırasında Süreyya beyin örnek ve güzel bir çabasını da öğreniyoruz. Mekanın artan yemekleri her gece Botanik Parkı’nda bulunan sahipsiz sokak köpeklerine gidiyor. Kutlarım. Bu arada Süreyya bey de yakında yazdığı “Sahipsiz sokak köpekleri” adlı kitabını piyasaya çıkaracak.

Her türlü kredi kartının da geçerli olduğu mekanda Kuleli sokak gibi trafiği yoğun olan bir yerde otopark sorunu da vale aracılığıyla çözülmüş.
Ankara için çok özel ve kaliteli bir marka olan Trilye’ye yolunuzu düşürmenizi öneririm. Afiyet olsun.

Trilye Restaurant
Kazım Özalp Mah. Kuleli Sokak No.32 Gaziosmanpaşa-ANKARA
Tel:+90 312 447 12 00

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam