Ana Sayfa Gurme Sagaris: Yemeğin lezzeti, dostlarla çıkar

Sagaris: Yemeğin lezzeti, dostlarla çıkar

417
PAYLAŞ

Sagaris , lezzetleriyle dostlukları, vefayı, güzellikleri yaşatıyor.

sardalyta

“Ankara’nın Lezzet Durakları” nda Sagaris Balık Restaurant’ı anlatmaya çalışacağım. Sagaris, Kral Midas zamanında bugünkü Sakarya Nehri’nin adı. Bazı anlatımlara göre de iki taraflı balta anlamına geliyor. Küçük bir tarih bilgisinden sonra asıl konumuz olan lezzetlere geçelim.

Sagaris , 2009’da 14 Şubat Sevgililer Günü açılmış. Çayyolu’nda Beyler Caddesi üzerinde, Erdem Kent sitesi yanında geniş bir bahçesi olan güzel, sade, rahat ve ferah bir mekan. Sagaris’in ön tarafında bahçeye bakan cam kenarı masalar daha çok tercih ediliyor. Bunda da Ankaralının denize özlemi ve kapalı mekan daraltısını gidermek için “Bir yanım açık olsun” isteği ağır basıyor.

sagaris iç mekanMekana birkaç basamak çıkarak giriyor ve hemen lezzetlerle karşılaşıyorsunuz. İşte o an karşınızdaki meze dolabında birbirinden güzel lezzetleri görünce iştahınız kabarıyor, bir an önce kucaklaşmak istiyorsunuz. Benim ilk gözüme çarpan, muammara, cibez, radika, ahtapot, deniz börülcesi ve enginar yatağında fava oldu.

Mekanda duvarlar, tablolar, masa, sandalyeler birbirleriyle güzel bir ahenkle düzenlemiş ve bir kadın elinin değdiği işaretlerini hemen de veriyor.

sagris-iç mekanSagaris, bir aile işletmesi. Mekanın sahibesi Neslihan Alkan, eşi Necdet Alkan ve 28 yaşındaki oğulları Burak Alkan dört bir yandan işe sarılmışlar, mekanın her yeriyle ilgileniyor, gelen konukları güler yüzle karşılıyor, buyur ediyorlar. Aile, yıllarca Marmaris’te otel ve restoran işletmiş ve sonunda Ankara’ya özledikleri, arzuladıkları balık restoranını açmaya karar vermişler. ayva tatlısı

Masaya ilk önce küçük kek kalıplarında fırınlanan süt, sıvıyağ, dere oto ve kapya biberiyle harmanlanmış mısır ekmeği “Öncü kuvvet” olarak sıcak sıcak geliyor.

“Lübnan ezmesini sakın atlamayın”

Lübnan ezmesi favorim oldu. Bu meze, diğerlerini son düzlükte geçebilecek cinsten. Çünkü tadı ilk anda değil de sonradan çıkıyor ve bu da damağınızı kamçılıyor. Zırhla çekilen domates, soğan karışımıyla pişiriliyor ve üzeri de ceviz ile zenginleştirilmiş.
Mekana Ege’den çeşit çeşit otlar, peynir, Ayvalık’tan zeytinyağı geliyor. Lezzetlerin neden katlandığı anlaşılmıyor mu? Bu arada Neslihan hanımın becerisiyle ortaya çıkan biber, sarımsak, kekik ile harmanlanmış beyaz peyniri de öneririm.

“Tereyağın dayanılmaz gücü”

Deniz börülcesi de burada biraz farklı sunuluyor. Börülce, sıcak sıcak sarımsaklı yoğurtla geliyor, daha sonra üzerine eritilmiş tereyağ dökülüyor ki burada tereyağın kokusuyla kendinizden geçip güzel Anadolu’mun buğday tarlalarında yeşilden sararmaya yüz tutan buğday başaklarını bir o yana bir bu yana, yalayarak narin bir şekilde sallayan rüzgar gibi dalgalanıyorsunuz.

“Kırmızı soğan olmadan asla”

Arnavut ciğeri, Sagaris‘in bir diğer güzel lezzeti. Çok iyi pişirilmiş, lezzeti de harika. Yanında maydanozlu kırmızı soğanlı soğan olmadan olmaz.  Kalamar tava da fena değil.  Ama bu tür ürünler buzhane işi olunca ben pek ilgi duyamıyorum.

Sagaris’i ziyaretim sırasında yanımızda ortak dostlarımız da vardı. Basın tarihinde önemli bir yeri olan Türk Haberler Ajansı’nın Müessese Müdürü Serdar Soğukpınar ve sevgili eşi Jülide Soğukpınar sayesinde bu mekanı tanıdım. Soğukpınar ailesinin can dostları Necdet Alkan ve ailesi de bizi oldukça güzel ağırladı.

“Dostların varlığı yeter”

kalamarÖrneğin Sardalya ve ızgarada küçük çöplere şişlenerek pişirilen hamsi, bir başka güzel geldi o gün. Ne var ki? Aslında bildiğin Sardalya veya hamsi. Daha ne olabilir ki? Tüy mü kondurdular yooo… Bilirsiniz, her yemeğin kendine göre bir lezzeti, tadı tuzu vardır. Ama lokmaların tadı paylaşılınca daha başka güzelleşiyor, damaklarınızı şenlendiriyor.  Hele bir de sofranızda sevdiğiniz, saydığınız keyif aldığınız dostlarınız varsa daha ne olsun.
“Müşteriyi seçtim”

Mekanın sahibesi Neslihan Alkan, Sagaris’in herkesin gelebileceği özellikle bayanların rahatça oturabileceği bir yer haline getirebilmek için müşteriyi seçtiğini, artık herkesi tanıdığını anlatıyor.

3-4 yıldır fiyatları değiştirmediğini de anlatan Neslihan hanım, “Pahalı değil, kaliteli balıkçı olduğum bilinmeli ”diyor.mezeler

Tatlı konusunda ise Ayva tatlısı bence gecenin en başarılı tatlarından biriydi. Kaymak ile birleşimden tadını zirveye taşıyan kabak, özel olarak Adapazarı’ndan getiriliyor. İşte buna saygı duymak gerek. Araştırmışlar “En iyisi nerededir” diye.
Sagaris’te Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzik, diğer günler de de yöresel Ege’den Yunan ezgilerinden parçalar kulağınızın pasını alıyor.

Haftanın 7 günü 12:00 – 01:00 saatleri arasında açık olan Sagaris’te her türlü kredi kartı da geçerli. Otopark sorunu bulunmayan Sagaris’te öğlen saatlerinde de paket servisi bulunuyor.

mısır ekmeğiFiyatlar ise mekan sahibesinin de söylediği gibi 3-4 yıldır değişmemiş. Bir kişi öğlen servisinde balığıyla birlikte 50-60, akşam servisinde ise tam tekmili birden 85-95 lira arasında hesap ödemeyi göze almalı. Bu arada meslekdaşım gazeteci arkadaşlarım için de Sagaris’te %10 indirim sözü aldım bilginize. Afiyet olsun.

Sagaris Balık
Beyler Caddesi No:130
Çayyolu -ANKARA
Tel:: 0312 – 238 24 44

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam