Ana Sayfa Gurme Rasgele Balıkçısı ile ocak başında balık

Rasgele Balıkçısı ile ocak başında balık

240
PAYLAŞ
Rasgele Balıkçısı ile ocak başında balık
Rasgele Balıkçısı ile ocak başında balık

Ayhan KüçükakçaDenizlerimizin tüm lezzetleri için “Rasgele” dedik

“Ankara’nın Lezzet Durakları” nda bu sefer balığın onlarca çeşidinin bulunduğu Rasgele Balıkçısı’nın konuğu olduk.deniz mahsulleri

Çankaya Yıldız’da Hollanda Caddesi üzerinde 12 yıldan bu yana hizmet veren Rasgele Balıkçısı, iş yemekleri, grup yemeklerinin yanında aileniz ve değerli dostlarınız ile birlikte baş başa sıcacık bir ortamda balık yeme imkanı ile birlikte hoş vakit geçirilecek bir mekan. Mekan da deniz mahsulleri ve mezeleriyle dünyaca ünlü yerli ve yabancı alkollü içecekler eşliğinde kaliteli ürün ve hizmetle sunma anlayışı hakim.

Ege otları

Ege otlarıRasgele Balıkçısı da zengin deniz ürünleri ve mezeleriyle Ankara’nın en gözde balık restoranlarından biri olmayı başarmış. Dalyan balıkçılığın sahiplerine ait o
lan Rasgele’de bu nedenle her çeşit balığı bulmak mümkün.

Mekana girdiğinizde sizi Yunan müzikleri ve karşınızda büyük bir meze dolabı karşılıyor.
Masanıza oturduğunuzda açlığınızı bastırmak için hazırlanan ve çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş zeytin ezmesi geliyor. Hemen içerde fırında pişirilen sıcak ekmeğinizi banıyorsunuz.odun ateşinde levrek

Mezeler ve ara sıcaklar da gayet lezzetli. Mekanda lezzetler Ayhan Küçükakça’ya emanet. Ayhan usta, hazırladığı lezzetlerle damaklarımızı şenlendiriyor. Balık çorbası, tereyağında karides güveç ve sıcak yoğurtlu ege otları ön plana çıkıyor. Ege otları toprak kaplarda tereyağıyla pişiriliyor. İçinde ceviz, turp otu, hardal otu ve pancar otu bulunuyor. Mezeler arasında isli çirozu da tavsiye ederim. Mekan da hafta içi günlük 30-35 hafta sonu ise 40 çeşit meze çıkıyor. Öyle ki meze dolabı önünde uzun süre seçmekte zorlanıyorsunuz.rasgele mezeler

Rasgele’de köri soslu tereyağıyla pişirilen karidesi de öneririm. Çok güzel ve özel bir lezzet. Üzeri sarımsak ve pul biberiyle süsleniyor. Toprak kaplarda pişirilen bu lezzet 25 lira.
Kalamar, karides 22, mezeler 8-10 lira, deniz ürünleri mezeler ise 15 liraya kadar çıkıyor. Mekanın zeytinyağı da Ayvalık’tan geliyor.

Yaz, kış taze balık varrasgele-balık tezgahı

Mekanın sahibi Hüseyin Kal, yaklaşık 37 yıldır
balıkçılık işiyle ilgileniyor. Bu nedenle balıklar günlük ve Türkiye’nin bütün denizlerinden geliyor. Akdeniz’den kalamar, dil, karides, lagos, Ege’den levrek, çipura ve kırmızı barbun, Karadeniz’den kalkan, tekir, Lüfer, çinekop, hamsi ve istavrit geliyor. Ahtapot ise İzmir ve Bodrum’dan. Hüseyin beyin anlatımına göre mekanda yaz kış taze balık her zaman bulunuyor ve kilo hesabı veriliyor. Örneğin iki kişilik doyurucu fırın levrek 60-70 lira arasında değişiyor.

“Beğenmediğiniz balık bizimdir”

Rasgele-iç mekanHüseyin bey, kaliteden ödün vermeden müşteri memnuniyetini esas aldıklarını anlatıyor ve “Evimize götürmeyeceğimiz balığı müşterimize vermeyiz. Beğenmediğiniz balık bizimdir” diyor.

Bu arada gribal enfeksiyon geçirenlere balık vermediklerini de anlatan Hüseyin bey, balığın barındırdığı bazı vitamin ve kimyasalların gribal enfeksiyonu daha da tetiklediğini anlatıyor. Öğrenmenin yaşı yok, bu konuyu bilmiyordum ve öğrendim.

Ocak başında balık var

Rasgele Balıkçısı iki katlı…üst katta ocak başı var ama balık ocak başında alışılagelmedik bir durum. Ocak başı denilince hemen aklımıza kebaplar geliyor. Ama burada balık pişiriliyor. Bana değişik geldi. Denemedim ama bir gün deneyeceğim. Neden olmasın? Bazen kalıpları aşmak gerek. Odun fırınında kiremitte balık da yapılan mekanda ağırlıkla ızgara balık türleri tercih ediliyor.rasgele-iç mekan-2

Mekanda tatlı çeşitleri de bol. Ayva, kabak, incir, sıcak helva, sufle, fırın sütlaç, şekerpare ve halka tatlısı sunuluyor.

Rasgele Balıkçısı haftanın 7 günü saat 12:00’den gece saat 24.00’e kadar hizmet veriyor. 35 kişinin çalıştığı mekanın işleyişi de müdür Murat Taşkın’a emanet. Açılışından bu yana burada çalışan Murat bey bilgi ve tecrübesiyle Rasgele’nin tercih edilmesinde büyük katkıya sahip. Sefaretlerden, TBMM’den milletvekilleri, üst düzey yöneticiler ve sanatçılar Rasgele’ye ağırlıkla gelenler arasında yer alıyor.

rasgele-iç mekan-35 ayrı salonda hizmet veriyorlar

Ortam ve dekorasyon güzel. Mekan da Bodrum, Amasra, Kekova, Olympos ve Saroz isimli 5 ayrı salon bulunuyor. Her salonun ambiyans ve konsepti değişik, birbirinden güzel ve renkli. Masalarda küçük vazolar da bulunan taze çiçekler de ayrı bir güzellik katmış. Duvarlar çeşit çeşit denizi çağrıştıran objelerle dolu. Fiyatlar böyle bir mekan için uygun sayılabilir. Her türlü kredi kartının da geçerli olduğu mekanın otopark sorunu ise vale hizmetiyle çözümlenmiş.balık çorba

Rasgele’de engelli, yaşlı ve bebek arabaları da düşünülmüş. Yaşlı ve yürüme güçlüğü çeken konuklar garajdan tekerlekli sandalye ile asansörle mekana çıkarılıyor, masasına kadar götürülüyor. Rasgele balıkçısı duyarlılıkla bu güzel ayrıntıyı düşünerek örnek oldukları için teşekkürü hakediyorlar. Mekan da ayrıca çocuklar için oyun parkı da var.

Güzel mezeler ve taze balık için siz de rasgele deyin ve yolunuzu buraya düşürün memnun kalacaksınız. Afiyet olsun.

Rasgele Balıkçısı
Hollanda Caddesi No: 7, Yıldız-Çankaya-ANKARA
Tel: 0312- 441 62 62

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam