Ana Sayfa Ekonomi Kırmızı et üretimi yüzde 24.4 arttı

Kırmızı et üretimi yüzde 24.4 arttı

384
PAYLAŞ

Toplam kırmızı et üretimi 2015 yılı 2.çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 24.4 artarak 261 bin 871 ton oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı 2.çeyrek Nisan-Haziran dönemi Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi 2.çeyrek döneminde 261 bin 871 ton olarak tahmin edildi.
Toplam kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 24.4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19.9 oranında arttı.  Sığır eti üretimi 229 bin 549 ton olarak tahmin edildi.  Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 24.4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.9 oranında arttı.
Koyun eti üretimi 24 bin 653 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 36.3, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.1 oranında arttı. ()

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam