Ana Sayfa Ekonomi Kırmızı et üretimi yüzde 22 azaldı

Kırmızı et üretimi yüzde 22 azaldı

66
PAYLAŞ
Toplam kırmızı et üretimi yüzde 22 azaldı
Toplam kırmızı et üretimi yüzde 22 azaldı

Toplam üretimi 2015 yılı 4.çeyrek döneminde 297 bin ton olarak tahmin edildi.

Kırmızı et üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı 4.çeyrek Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre toplam kırmızı et üretimi 4.çeyrek döneminde 297 bin ton olarak tahmin edildi.

Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 oranında azaldı.

Sığır eti üretimi 259 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,7 oranında azaldı.

Koyun eti üretimi 30 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 8,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 18,5 oranında azaldı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam