Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada, halka turşu yemelerini önerdi, “Turşu yediğiniz sürece yaşlanmazsınız” dedi.

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu ise yıllardır ısrarla turşunun zararlı bir gıda olduğunu, mide kanseri yaptığını söylüyor.
Elmacıoğlu’nun görüşleri özetle şöyle:
“Turşu mide kanserinin nedenlerinden biridir.
Bunun yanı sıra tansiyon artırıcı özelliğe sahiptir.

Ayrıca insülin direncini artırmaktadır.
Günümüzde her çeşit meyve sebze her mevsim bol miktarda bulunuyor. Turşu artık yapılmasa da olur.
Dünya Sağlık Örgütü bir kişinin günde en fazla 6 gram tuz tüketmesini önerirken bizim insanımız günde 18 gram tuz tüketiyor. Bir de bunun üzerine tuz zengini turşu yendiği zaman ciddi bir sağlık tehdidiyle karşı karşıya kalıyoruz.
Kısacası, turşu tüketmekten vazgeçilmelidir.”
İlginç değil mi?

Tıp fakültesi mezunu, yılların deneyimine sahip iki profesör…
Biri turşuyu hararetle savunup, mutlaka yenilmesi gerektiğini belirtirken, diğeri turşunun kanserojen olduğunu net biçimde ifade ediyor.
Hangisine inanacağız?
Tıp bilimse, ortada tek bir doğru olması gerekir.
Turşu ya Karatay’ın dediği gibi yararlıdır, ömrü uzatmaktadır.
Ya da Elmacıoğlu’nun söylediği gibi zararlıdır, kanserojen bir maddedir, yenilmemesi gerekir.
Konu bence Sağlık Bakanlığının müdahalesini bekliyor.
Turşu kanserojen olduğu halde Canan Karatay bunu halka tavsiye ediyorsa büyük hata yapıyor demektir ve kendisinden Türk halkı adına hesap sorulmalıdır.

Yok, turşu faydalı bir gıda ise, bu defa Funda Elmacıoğlu sorgulanmalıdır.