Ana Sayfa Gurme Kalinos: Rum meyhanesi tadında bir yer

Kalinos: Rum meyhanesi tadında bir yer

346
PAYLAŞ

Kalinos Restoran’ında odun fırınında pişen levreğin tadına doyulmuyor.

“Ankara’nın Lezzet durakları”nda Kalinos Balık Restaurant’ı tanıtacağım, anlatmaya çalışacağım.

Bu mekana ilk gelişim. Adını duydum ama uğramak kısmet olmamıştı. Ama yıllarca beraber çalıştığım gazeteci arkadaşım Cenap Kayasü’nün önerisiyle bir akşam uğradım. Yıldız 4.caddenin sonunda, güzel ve keyifle döşenmiş bir mekan. Kapıda sizi karşılıyor, uygun bir masaya oturtuyorlar. Kalinos iç mekanıyla hemen bir Yunan restoranına girmiş gibi hissettiriyor. İnsanlar da rahat, masalar öyle dip dibe değil. Ayrıca mekanın girişi de düz ayak, engelli veya yaşlılar için uygun.

“Deniz ne tarafa düşüyor?”

kalinos iç mekanDuvarlarda denizi çağrıştıran objeler, resimler, beyaz örtülü masalar ve tahta sandalyelerle mekan, deniz kıyısındaymışsınız hissi uyandırıyor. Öyle ki aklımdan “Deniz ne tarafa düşüyor?” Diye sorarak denizi de göreyim diye cam kenarına oturmak geldi.

Kalinos, 5 yıl önce Esat Tecim, Mustafa Şimşek ve İbrahim Bilir ortaklığıyla açıldı.

mezeler-2Mutfak önünde yer alan mezeler ve balık çeşitleri ise resmen gözünüzü doyuruyor. Sayamadım ama 40’a yakın meze bir o kadar da balık çeşidi var. Meze dolabı önünde bazen insanların takılıp kaldıklarına da tanık oldum. O kadar çok çeşit var ki insan hangisini seçeceğini bilemiyor. Hepsi de birbirinden güzel ve lezzetlidir eminim.

Odun ateşinde levrek

fırın levrekKalinos’ta bana odun ateşinde pişen levreği önerdiler. Denedim. Gerçekten olağanüstü bir lezzet. Bunu böyle yapan Ankara’da başka yer de yok diyorlar bilginiz olsun ama balık tandırı şiddetle öneririm. Balık, fırından önünüze metal kayık bir tabakta geliyor. Yanında patatesi, soğanı, biberi de var ve iki kişiye rahat yeter fiyatı da 50 lira. Yanında birkaç da meze ve salata alırsan sanırım iki kişi 70-80 liraya çıkar. İşin içine diğer içecekler girince bu rakam kişi başı 80-100 lirayı buluyor. Maalesef balık restoranları diğerlerine göre birkaç tık daha pahalı.

Balık, mezata girmeden Ankara’da

Esat TecimKalinos’un balıkları günlük ve taze. Esat Tecim, sabah 05’den itibaren denizde bulunan balıkçıların telefonlarıyla güne başlıyor. Balıkçılar anlaşırlarsa yakaladıkları balıkları mezata sokmadan direk yakaladıkları Kalinos’a gönderiyor. Burada sistem yıllardır böyle çalışıyormuş. Böyle olunca da haliyle balığın tazeliğinden şüphe etmeyeceğiz.
Kalinos’un özel bir başka ürünü de Dil balığı. İçinde yengeç ile buharda pişiyor. 8 lira ve bunun da güzel bir lezzet olduğuna inanıyorum. Güveçte karides de müthiş bir lezzet..aklınızda bulunsun. Canınız tatlı isterse de cevizli tahinli kabak tatlısını öneririm.

Kalinos’ta eğlence de unutulmamış. Dinleme fırsatım olmadı ama Çarşamba, Cuma ve cumartesi akşamları ud ve kemanla Türk Sanat Müziği’nden esintilerle konukların keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor.

Mekanın çalışanları da işini biliyor. Konuklarına karşı saygılı ve en önemlisi de güler yüzlü. Hesap da uygun olunca konuklar mutlu ve keyifle “Görüşmek üzere” diye ayrılıyor.
Her gün saat 12.00-24.00 arası açık olan mekanda 15 kişi çalışıyor. Otopark sorununun olmadığı Kalinos’ta her türlü kredi kartı da geçerli.
Benden söylemesi, fırsat yaratın, arkadaşınızı, eşinizi dostunuzu alın ve bu mekana uğrayın pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun.

Kalinos Balık Restaurant
Rabindranath Tagore Cad.(Eski 4.Cad.)
Hilal Mah.No:62 Çankaya-ANKARA
Tel: 0312- 441 18 20

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam