Ana Sayfa Yaşam Hindi eti mutlu ediyormuş

Hindi eti mutlu ediyormuş

118
PAYLAŞ
YASAR UNIVERSITESI MYO GIDA ISLEME BOLUM BASKANI YRD. DOC. DR. RUHAN ASKIN UZEL, HINDI ETININ KANSIZLIGI ONLEMEKTEN, BAGISIKLIK SISTEMINI GUCLENDIRMEYE KADAR UZANAN FAYDALARINI ANLATTI "YUKSEK BESIN DEGERINE SAHIP HINDI ETI, HAFTADA EN AZ IKI KEZ TUKETILMELI. HINDI ETI, ICERDIGI TRIPTOFAN AMINOASITI ILE SEROTONIN ADI VERILEN MUTLULUK HORMONUNU UYARIYOR" DEDI. (FOTO: IZMIR DHA)

Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hindi eti nin kansızlığı önlemekten, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar birçok yararı olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Uzel, “Yüksek besin değerine sahip hindi eti, haftada en az iki kez tüketilmeli. Hindi eti, içerdiği triptofan aminoasiti ile serotonin adı verilen mutluluk hormonunu uyarıyor” dedi.

YASAR UNIVERSITESI MYO GIDA ISLEME BOLUM BASKANI YRD. DOC. DR. RUHAN ASKIN UZEL (FOTOGRAFTA), HINDI ETININ KANSIZLIGI ONLEMEKTEN, BAGISIKLIK SISTEMINI GUCLENDIRMEYE KADAR UZANAN FAYDALARINI ANLATTI "YUKSEK BESIN DEGERINE SAHIP HINDI ETI, HAFTADA EN AZ IKI KEZ TUKETILMELI. HINDI ETI, ICERDIGI TRIPTOFAN AMINOASITI ILE SEROTONIN ADI VERILEN MUTLULUK HORMONUNU UYARIYOR" DEDI. (FOTO: IZMIR DHA)
YASAR UNIVERSITESI MYO GIDA ISLEME BOLUM BASKANI YRD. DOC. DR. RUHAN ASKIN UZEL (FOTOGRAFTA), HINDI ETININ KANSIZLIGI ONLEMEKTEN, BAGISIKLIK SISTEMINI GUCLENDIRMEYE KADAR UZANAN FAYDALARINI ANLATTI “YUKSEK BESIN DEGERINE SAHIP HINDI ETI, HAFTADA EN AZ IKI KEZ TUKETILMELI. HINDI ETI, ICERDIGI TRIPTOFAN AMINOASITI ILE SEROTONIN ADI VERILEN MUTLULUK HORMONUNU UYARIYOR” DEDI. (FOTO: IZMIR DHA)

Yılbaşı öncesi hindi tüketimi gündeme gelirken, Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel bitter çikolata, kuşkonmaz, yer elması, muz ve yoğurt dışında mutluluk veren en iyi gıdanın hindi eti olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Uzel şöyle konuştu:

“Mutluluk veren en iyi altı gıda arasında yer alan hindi eti, içerdiği ‘triptofan aminoasiti’ ile ‘serotonin’ adı verilen mutluluk hormonunu uyarır. Yağ içeriği çok azdır. Derisi alınmış hindi etinin 30 gramında sadece 1 gram yağ bulunmakla birlikte, söz konusu yağın büyük bir çoğunluğu çoklu doymamış yağ grubundandır. 150 gramlık porsiyonunda yaklaşık olarak 220 kalori bulunur. Söz konusu miktar, günlük tavsiye edilen folik asit ihtiyacının neredeyse yüzde 50’sini karşılayabilmektedir. B12 vitamini açısından da zengindir. B12 vitamini alyuvar yapımındaki faydasıyla, kansızlığın önlenmesi ve hücre gelişimi için gereklidir. Bir porsiyon hindi eti erkek ve kadınların günlük B12 vitamini gereksiniminin tamamına yakınını karşılamaktadır.”

‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR’

YASAR UNIVERSITESI MYO GIDA ISLEME BOLUM BASKANI YRD. DOC. DR. RUHAN ASKIN UZEL, HINDI ETININ KANSIZLIGI ONLEMEKTEN, BAGISIKLIK SISTEMINI GUCLENDIRMEYE KADAR UZANAN FAYDALARINI ANLATTI "YUKSEK BESIN DEGERINE SAHIP HINDI ETI, HAFTADA EN AZ IKI KEZ TUKETILMELI. HINDI ETI, ICERDIGI TRIPTOFAN AMINOASITI ILE SEROTONIN ADI VERILEN MUTLULUK HORMONUNU UYARIYOR" DEDI. (FOTO: IZMIR DHA)
YASAR UNIVERSITESI MYO GIDA ISLEME BOLUM BASKANI YRD. DOC. DR. RUHAN ASKIN UZEL, HINDI ETININ KANSIZLIGI ONLEMEKTEN, BAGISIKLIK SISTEMINI GUCLENDIRMEYE KADAR UZANAN FAYDALARINI ANLATTI “YUKSEK BESIN DEGERINE SAHIP HINDI ETI, HAFTADA EN AZ IKI KEZ TUKETILMELI. HINDI ETI, ICERDIGI TRIPTOFAN AMINOASITI ILE SEROTONIN ADI VERILEN MUTLULUK HORMONUNU UYARIYOR” DEDI. (FOTO: IZMIR DHA)

Hindi etinin önemli bir mineral kaynağı da olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Uzel, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bağışıklık sistemine destek olan, yaraların iyileşmesini sağlayan, vücudun yağ, protein ve karbonhidratları sindirmesinde önemli rol üstlenen çinko minerali bakımından zengin bir kaynaktır. İçerdiği diğer minerallere fosfor, potasyum, magnezyum, demir ve selenyum örnek olarak verilebilir. Hindi etinde az miktarda da olsa bulunan selenyum minerali, insan sağlığı için çok önemli bir koruyucu mineraldir”

dedi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam