Ana Sayfa Yaşam Hindi dolmasına alternatif oğlak dolması

Hindi dolmasına alternatif oğlak dolması

168
PAYLAŞ

Keçi ve oğlak etinde farkındalık yaratmak ve Türkiye kırmızı et sektörü açısından küçükbaş hayvan eti tüketiminin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri “Dolsa da yesek” adlı kampanyayı bu yılda yenileyen Ankaralı yetiştiriciler, tüketicinin karşısına 2016 yılbaşında da hindi dolmasına alternatif oğlak dolması yemeği ile çıkıyorlar.

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, oğlak etini Ankaralılar ile buluşturmak adına tüm olanaklarını seferber etti.  2015 yılının öne çıkan tatları arasına giren Ankara Oğlağı yılbaşı sofraları için de iddialı. Ankara Oğlağına zincir marketlerin kırmızı et reyonlarından ya da seçkin kasap dükkanlarından ulaşmak mümkün olduğu gibi pişmiş iç pilavlı eve servis hizmeti veren restoranlar da bulunuyor.
Dolma, çevirme, tandır gibi yemeklerin özel günlerin yemeği olarak Türk mutfağında önemli bir yer kapladığını belirten Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç aileleri ve dostları bir araya getiren yılbaşı yemeği için “Oğlak Dolması”nın en uygun seçenek olduğunu öne sürüyor.
Özellikle oğlak dolmasının özel günlerin yemeği olduğuna dikkat çeken Başkan Kılınç, “Oğlak dolması Türklerin Ortaasyadan bugüne tükettiği bir lezzet. Son 30 yıldır sınırlı bir kesimin tükettiği bir ürüne dönüşmüştü. Kırmızı et talebinde denge kurmak,  kültürel mirasın yaşatılması ve toplumsal sağlığımız için bu lezzetin ve zenginliğin toplumun geniş kesimlerine yayılması gerekiyor. Oğlak dolması lezzetli, sağlıklı, ekonomik bir seçenek olduğu kadar Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş bir kültürü yaşatmak adına da anlamlı” dedi.
Oğlak etinin sağlık yönüne de dikkat çeken Başkan Kılınç, “Uzmanlar oğlak etini en sağlıklı kırmızı et olarak tanımlıyor. Bu topraklarda asırlardır özel günlerde; düğünde, şenlikte, kutlamada oğlak dolması tüketilmiş. Bu geleneğimiz hala daha öz kültürünü yaşayan bazı bölgelerde devam etmekte. Özel bir gün olan yılbaşında da daha sağlıklı ve lezzetli olan oğlak dolmasını tüketelim diyerek düzenlediğimiz kampanya ile tüketicinin karşısına farklı bir seçenek ile çıkıyoruz” dedi.
İki yıldır yılbaşı öncesi düzenledikleri “Dolsa da yesek” adlı tanıtım kampanyası ile önemli bir başarı yakaladıklarını belirten Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Kılınç, hayvan varlığı her sene artan ama tüketimi istenilen düzeyde olmayan küçükbaş hayvan etinde tüketimi artırmak için tanıtımın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam