Ana Sayfa Kültür-Sanat Gündüz kasap kahveci, kurban satıcısı gece tumba çalgıcısı

Gündüz kasap kahveci, kurban satıcısı gece tumba çalgıcısı

71
PAYLAŞ
NAZILLI ILCESINDE YASAYAN KAMIL SAYIN (BEYAZ ONLUKLU), GUNDUZ KASAPLIK, KAHVEHANE ISLETMECILIGI, KURBANLIK SATISI VE GECELERI DE MUZISYENLIK YAPARAK HAYATINI KAZANIYOR. (FOTO: CEM ULUCAN/AYDIN, DHA)

AYDIN’ın Nazilli İlçesi’nde gündüzleri kasap, kahve işletmeciliği, büyükbaş kurbanlık satışı yapan 40 yaşındaki Kamil Sayın geceleri ise tumba çalıyor. Günde 4 saat uyuduğunu anlatan Sayın, “Çalışmaktan zevk alıyorum” dedi.

NAZILLI ILCESINDE YASAYAN KAMIL SAYIN (FOTOGRAFTA), GUNDUZ KASAPLIK, KAHVEHANE ISLETMECILIGI, KURBANLIK SATISI VE GECELERI DE MUZISYENLIK YAPARAK HAYATINI KAZANIYOR. (FOTO: CEM ULUCAN/AYDIN, DHA)
NAZILLI ILCESINDE YASAYAN KAMIL SAYIN (FOTOGRAFTA), GUNDUZ KASAPLIK, KAHVEHANE ISLETMECILIGI, KURBANLIK SATISI VE GECELERI DE MUZISYENLIK YAPARAK HAYATINI KAZANIYOR. (FOTO: CEM ULUCAN/AYDIN, DHA)

Nazilli’nin İsabeyli Mahallesi’nde oturan Kamil Sayın, adeta ‘bir koltukta dört karpuz taşıyor.’ 20 yıllık kasap Sayın, 1996 yılında askerden geldikten sonra aynı zamanda Nazilli Devlet Hastanesi’nin eczanesinde part-time çalışmaya başladı. Hastanede 7 yıl çalıştıktan sonra işinden ayrıldığını belirten Sayın, “Daha sonra kasap dükkanımın yanındaki kahveyi satın alarak işletmeye başladım. Aynı zamanda 16 yıldır büyükbaş kurbanlık satışı yapıyorum. Müziği de çok seviyorum ve biraz yeteneğim var. 2006 yılında bir orkestrada tumba çalmaya başladım. Halen de işlerin hepsini sürdürüyorum” dedi.

NAZILLI ILCESINDE YASAYAN KAMIL SAYIN (FOTOGRAFTA), GUNDUZ KASAPLIK, KAHVEHANE ISLETMECILIGI, KURBANLIK SATISI VE GECELERI DE MUZISYENLIK YAPARAK HAYATINI KAZANIYOR. (FOTO: CEM ULUCAN/AYDIN, DHA)
NAZILLI ILCESINDE YASAYAN KAMIL SAYIN (FOTOGRAFTA), GUNDUZ KASAPLIK, KAHVEHANE ISLETMECILIGI, KURBANLIK SATISI VE GECELERI DE MUZISYENLIK YAPARAK HAYATINI KAZANIYOR. (FOTO: CEM ULUCAN/AYDIN, DHA)

“SADECE DÖRT SAAT UYUYORUM”

İyi bir ekibe sahip olduğunu ve kendisinin bizzat işin içinde olduğunu belirten Sayın, şöyle konuştu:
“Ekip olmak bu işlerde önemlidir. Günümün 20 saatini çalışarak geçiriyorum. Günde sadece 4 saat uyuyorum. Çok çalışıyor ve çalışmaktan da zevk alıyorum. Bu yaptığım işlerin hepsini de severek yapıyorum. Sevmesem bu işlerin hepsi yapılmaz. Son olarak yeni bir çiftlik kurdum. Kendi hayvanımızı kendimiz yetiştirip, kendimiz kesiyoruz. Bu çiftliğimizde 6 dakika da bir kurban kesiyoruz. Deve bile yetiştirip, bayramlarda kurbanlık olarak kesiyoruz. Tek derdim eşim ve çocuğumla yeteri kadar ilgilenememek” dedi.

DEVE SUCUKLU TOST

Kahvede müşterilerini deve sucuğundan yaptığı tosta alıştırdığını söyleyen Sayın, “Tostumuzla adeta marka olduk. Kasap sucuklu ya da deve sucuklu tost yapıyoruz. Geri dönüşleri çok güzel, zaman zaman talebe yetişremiyoruz” diye konuştu.

GECELERİ DÜĞÜNLERDE

Geceleri de boş durmayıp, düğünlerde tumba çaldığını anlatan Sayın, “Yazları çoğunlukla hafta sonları düğünlere gidiyorum. Grubumuz var. Bütün Ege Bölgesi’nde sahne aldık. Genelde İsabeyli’de hizmet veriyoruz” dedi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam