Ana Sayfa Gurme Ciğerci Aytaç ; Lezzet Şelalesi

Ciğerci Aytaç ; Lezzet Şelalesi

1854
PAYLAŞ

45 yıllık miras, “Lezzet şelalesi”ne dönüşüyor

“Ankara’da ciğer kebabı, yaprak ciğeri, Adana kebabını veya güzel bir künefeyi nerede yiyebiliriz?” sorularına karşılık yeni yeni mekanlar da açılmaya devam ediyor. Bu hafta sizlere yeni açılan Ciğerci Aytaç ’ı anlatmaya çalışacağım. Burası Ankara’da neredeyse her köşe başında bulunan ciğercilerden yalnızca bir tanesi. Fakat burası bana göre diğerlerinden çok farklı.

Ciğerci Aytaç - Sahipleri Aytaç ve Devrim
Ciğerci Aytaç – Sahipleri Aytaç ve Devrim

Balgat, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi üzerinde yeni açılan Ciğerci Aytaç’ın 45 yıllık geçmişi var. Ciğerci Aytaç’ın ortaklarından Aytaç Kiran, dededen babaya, babadan da kendisine geçen bu mirası “Lezzet şelalesi” ne dönüştürüyor. Ortaklardan Devrim Yılmaz da mekanın her türlü işleyişinden sorumlu. Aytaç ve Devrim aynı zamanda çocukluk arkadaşı ve bu mesleğin çıraklığından bugünlere tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş. Her ikisi de mekanda her konuyla ilgili, bilgili. Gelen her müşteriyi kapıda karşılıyor, onlarla yakından ilgileniyorlar. Masaya oturan her müşteriyle ilgilenmeye çalışıyor, gözlerini masalardan ayırmadan kontrol ediyorlar. Mekanın diğer ortağı Mehmet Onur’da mutfak sanatları aşığı. Mehmet halen aşçılık kursunda becerilerini geliştiriyor.

Ciğerci Aytaç’da ikramların sonu yok

Ciğerci Aytaç - Mezeler
Ciğerci Aytaç – Mezeler

Masaya oturduğunuzda 12 çeşit meze ikram olarak önden sunuluyor. Her biri birbirinden lezzetli. Ezme, patlıcan söğürme, roka ve çoban salata, zeytinyağlı acılı biber ezme, yoğurt, turşu (Çubuk’tan), közde pişirilen biber, domates, haşlanmış soğan, sumaklı soğan, yanında ısıtılmış, yağlanmış özel lavaş ekmeği. Ayrıca fındık lahmacunu da var ki insanın gözü patlayacak kadar doyuyor. Neredeyse bir anda masada bardağınızı koyacak yer kalmıyor.
Ciğerci aytaç-Mezeler-2Burada mezeler de günlük değil öğünlük yapılıyor. Mutfağı gördüm, 2-3 metrelik mangalın üzerinde patlıcan, biber ve domates sürekli közleniyor. Müşterilere ikram olarak sunulan mezeler bittikçe yenisi yapılıyor. Ciğerci Aytaç’ın ustası Sedat Kuloğlu’da İstanbul’dan gelmiş, işinin erbabı ve lezzetleri özenle hazırlıyor, işine de olanca ciddiyetle sarılıyor.

“Her çeşit kebap var”

Mekanın tavanı ve avizeleri de oldukça dikkat çekici. İhtişamlı ve bana göre biraz abartılı süslemeli. Ancak geniş koltuklar ve masalar da rahatça yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Garsonlar da oldukça hızlı ve saygılı. İşini bilen olunca serviste de sorun yaşamıyor, yemeğinizi huzurla götürüyorsunuz.

Ciğerci Aytaç
Ciğerci Aytaç

Menüde ciğer şiş, yaprak ciğer, tantuni başta olmak üzere Adana kebap, domatesli kebap, şiş kebap ve tavuk ızgara çeşitleri de bulunuyor. Ciğerlerin pişme kıvamı da yerinde ve en önemlisi kurutulmamış. Ciğer piştikten sonra lavaşın arasına çekiyor, bol sumaklı soğan ve kimyon ilavesiyle töreni tamamlıyorsunuz. Gelen porsiyonda 10 şiş ciğer var. Ciğerin soğumaması için önce şişlerin yarısı, sonra kalan kısmı getiriliyor.

Ciğerci Aytaç - Adana
Ciğerci Aytaç – Adana

Mekanın Adana kebabı da öneririm. Zırhla çekilmiş kıymadan yapılıyor. Kebabı yedikten sonra damağınızda yağ kalıntısı hissetmiyorsunuz. İşte bu, kalitenin bir işaretidir. Yani yağ değil et yiyorsunuz.

Ciğerci Aytaç - Tantuni
Ciğerci Aytaç – Tantuni

Özellikle Tantuniyi de tavsiye ederim. Biftekten yapılan Tantuni ince lavaş içinde dürüm şeklinde sarılı geliyor. Yerken dikkat edin. Kolay görünse de zorlukları var. Örneğin akan yağı, üzerinize damlayarak keyfinizi kaçırmamalı.

Tokat Kebabı

Ciğerci Aytaç - Tokat Kebabı
Ciğerci Aytaç – Tokat Kebabı

Ciğerci Aytaç’ta yöresel Tokat kebabı da yapılıyor. Bunun için mekanın içinde özel fırın yapılmış. 50-60 cm’lik büyük şişlere kuzu eti, patlıcan, biber, sarımsak ve domates diziliyor ve özel fırında odun ateşinin arasında ısıyla yakmadan ağır ağır pişiriliyor. Tokat Kebabı yaklaşık 30 dakikada pişiyor. Bunun için ya önceden sipariş vereceksiniz, ya da beklemeyi göze alacaksınız.

Bu arada Ankara’da Tokat Kebabı yiyebileceğiniz tek mekan da bildiğim kadarıyla burası haberiniz olsun.

Basına indirim var

Ciğerci Aytaç`ta çeşitli sektör çalışanlarının yanı sıra gazetecilere de % 20 oranında özel indirim uyguluyor. Bu güzel  dayanışma için mekanın sahipleri bir kez daha teşekkürü hak ediyor.

“Farkımız tarzımız”

Ciğerci Aytaç’ın masa örtülerinin altında yer alan felsefesinden de bahsetmeden geçmemek gerek. “Atalarının, babalarının faziletleri, çocuklarının faziletidir” diye başlayan manifestoda Ciğerci Aytaç’ın 1970’li yıllardan bu yana babadan oğula kalan miras olduğu belirtilerek, ciğerin masaya gelene kadar ki serüveni anlatılıyor. Ayrıca Aytaç Kiran’ın dedesi ve babasının Ankara sokaklarında tablalarda ciğer kebap satarken çekilmiş, tarih kokan fotoğrafları da yer alıyor.

Mekan sabah 09.00’de açılıyor ve saat 11.00’de öğlen servis başlıyor. Gece saat 02.00’ye kadar da servis sürüyor.

Ciğerci Aytaç’ta fiyatlar da hayli uygun. Örneğin Ciğer şiş 22, Adana kebap 22, Tantuni 10 liradan veriliyor. Cadde üzerinde köşe başında bulunan mekanın kendisine ait otopark’ı da var. Ciğerci Aytaç’ta her türlü kredi kartı ve yemek kartları da geçerli. Mutlaka uğramanızı öneririm. Pişman olmazsınız.

Afiyet olsun.

Ciğerci Aytaç
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi, No: 26/24-Balgat-ANKARA
Tel: 0312-285 02 60

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam