Ana Sayfa Gurme Ciğer 52 Yarım asır geçti…

Ciğer 52 Yarım asır geçti…

186
PAYLAŞ
Ciğer 52 Yarım asır geçti…
Ciğer 52 Yarım asır geçti…

-Yarım asır geçti…
-Acılı soğan ve ciğerin enfes buluşması
-Ciğer 52’nin efsane gibi dillerde dolaşan tadını yeniden keşfedin…

Taş fırında pişirilen Diyarbakır pidesi ve acılı soğan ile gelen ciğer kebabın lezzetini anlatmak yetmez. Mutlaka denemek gerekir. Emek Mahallesi’ndeki Ciğer 52’de bu lezzeti tatmayan yoktur sanırım.

Dile kolay 1966 yılından buyana 50 yıl boyunca hizmet veren Ciğer 52 ve bu mekanın duvarları, “Dili olsa da konuşsa” der gibi anılarla dolu.

Ciğer 52 Yarım asır geçti…
Ciğer 52 Yarım asır geçti…

Geniş ve rahat bahçesinden içeri girdiğinizde güzel ve temiz bir atmosferle karşılaşıyorsunuz. Duvarlar az önce anlatmaya çalıştığım gibi binlerce çocuğun portreleriyle dolu. Hepsinin üzerinde çekildiği tarih de var. Yıllar sonra buraya gelenler fotoğraflarını arayıp bulduklarında keyifleniyor, hüzünleniyor. Kim bilir belki de buraya geldiğinde elini tuttuğu, babası, annesi veya bir yakını bugün yanında yok.

52’nin şifresi

Ciğer 52 Yarım asır geçti…
Ciğer 52 Yarım asır geçti…

Ciğer 52’nin adı ilk yapılan tahminler gibi Ordu’nun plakasından gelmiyor. Mekanın kurucusu 52 kiloda güreşçi Adanalı Metin Çıkmaz. 1966’da Olimpiyat Şampiyonu olunca ortağı İrfan Basuter ile birlikte Sıhhıye’de küçük bir dükkanda ciğer kebapla işe başlıyor, tabelaya da kilosunu yazıyor. 1972’de halen bulunduğu mekana taşınan Ciğer 52, 2000 yılında şimdiki sahipleri kuzenler Mahmut Yavuz ve Servet Yavuz’a devrediliyor. Kuzenler de o günden bu güne aynı lezzeti konuklarına özenle sunmaya devam ediyor.

Ciğer 52 Yarım asır geçti…
Ciğer 52 Yarım asır geçti…

Mekanda en yeni çalışan 10, en eskisi ise 35 yıllık. 12 yaşında komi olarak işe başlayan garson Recep Bağ 35 yılını devirmiş. Artık ortak gibiler. 10-15 kişinin hizmet verdiği mekan da mangal başında Sivaslı Salih ve Mustafa usta var. Ciğerin lezzetini onlar veriyor.
Sipariş verdiğiniz ciğerin yanında mutlaka acılı soğan da geliyor ki inanın o ayrı bir lezzet. Ustası formülünü özenle saklıyor, saklamalı da. Ciğer 52’nin ünü Ankara dışına da taşmış. Birçok sanatçı ve siyasetçinin de uğrak yeri olmuş.
Burada kışın kaymaklı, yazın da dondurmalı, üzeri cevizlerle bezenmiş tel kadayıfı da olağanüstü. Denemenizi öneririm.

Ciğer 52 Yarım asır geçti…
Ciğer 52 Yarım asır geçti…

Ciğer 52’de öğrenciler de düşünülmüş. Bölge de eğitim kurumlarının çokluğu üzerine uygun ve hesaplı menüler de hazırlanmış. Dürüm ciğer ayran 10 liradan satılıyor. Mekan da ayrıca çorbadan tatlıya, kebabı, içeceği ile bir kişi 25-30 lira arasında bir hesap ödüyor. Otopark sorununun olmadığı mekanda her türlü kredi kartı da geçerli. Bu arada Ciğer 52’nin girişinin engelliler ve çocuk arabaları için uygun olduğunu da belirtmek gerekli. Ciğer 52, doyurucu lezzetleriyle sizleri bekliyor. Bu mekana gitmenizi öneririm.

Afiyet olsun.

52 Ciğer
8.Cad. 6.sokak ( Eski 81.Sokak) 5/D, Emek-Ankara

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam