Ana Sayfa Gurme Cennetkuşu’nda kebap keyfi

Cennetkuşu’nda kebap keyfi

342
PAYLAŞ
Cennetkuşu'nda kebap keyfi
Cennetkuşu'nda kebap keyfi

Şanlıurfa’nın doyumsuz lezzetleri, Cennetkuşu Kebap ‘ta sizleri bekliyor.

Güneydoğu’nun damağımıza kazınan lezzetlerini unutmamız olanaksız. Her yediğimiz, Adana kebabı, kuşbaşı, ciğer kebabında o lezzeti ararız her zaman.

Bana göre artık bu arayışları sonlandırabiliriz. “Ankara’nın lezzet durakları” köşemize Güneydoğu ve özellikle Urfa mutfağını Ankara’ya taşıyan Cennetkuşu Kebap’ı konuk aldık.

karışık kebapCennetkuşu kebap, Çayyolu’nda pazarın hemen arkasındaki Sarnıç Park çarşısının bir köşesinde yer alan son derece ferah ve samimi bir mekan. Özellikle bu gibi mekanları gözlemlemek için bilgi vermeden ziyaret ederim. Böylece yaşanan aksaklık ve sıkıntıları daha rahat görürüm. Buraya da öyle bir ziyaret yaptım. İyi de oldu, çünkü her şey, daha sade ve gösterişten uzak ve samimiydi. Öncelikle bunu yaşadığımı itiraf etmeliyim.

Cennetkuşu Kebap, iki ortak Dicle Avcı ve Turan Cennetkuşu tarafından işletiliyor. Dicle hanım Diyarbakırlı, Turan bey ise Urfalı. Her ikisi de canla başla mekanda konuklarına güzel lezzetleri sunmak için neredeyse yarışıyorlar. Zaten giderseniz –Ki, mutlaka uğrayın- pişman olmayacaksınız. Göreceksiniz her gelen mutlaka uzaktan da olsa masaya oturmadan işletmecileri selamlıyor. Cennetkuşu Kebap çalışanları ve müdavimleriyle neredeyse bir aile işletmesi olmuş.

Dicle hanım ile Turan beyin yolları bir şekilde kesişince 2014 Mayıs ayında Cennetkuşu Kebap’ı Çayyolu’nda ortak açmışlar.

patıcan kebap-1Güneydoğu’nun lezzetlerini doğru şekilde sunabilecek bir kebapçı açmayı hedeflediklerini ve bunda da başarılı olduklarını anlatan Dicle hanım, “Güneydoğu mutfağına ve samimiyetine sadik kalmaya çalışıyoruz. Gelene müşteri gözüyle bakmıyoruz. Herkes arkadaşımız oldu, her gelenle tanışıyoruz, sohbet ediyoruz. Gelenleri sanki evimize geliyorlarmış gibi ağırlıyoruz. Bazen yemeklerin nasıl yenildiğini de anlatıyoruz ” diyor. Dicle hanım, mekanda balon lavaş yapmayı da öğrenmiş ve zaman zaman fırın tezgahında hünerlerini gösteriyor.

Konuklara özel önem veriliyor

cennetkuşu-5Mekanda öğlen saatlerinde yoğunluktan dolayı serviste gecikmeler de oluyor, gördüm ve yadırgadım. Ama bu gecikmenin konuklara gösterilen özenden kaynaklandığını öğrendim. Pidelerle ilgili mutfağa verilen her sipariş o anda hazırlanıyor, dolayısıyla az da olsa gecikme yaşanıyor, ama özellikle lahmacunu yedikten sonra o beklemeye değdiğini fark edeceksiniz.

Cennetkuşu-Dicle AvcıMekanda servis Urfa usulü, metal tabaklarda, salatası, kebabı sunuluyor. Önce salatalar ve acılı ezme geliyor. Az sonra meşhur balon lavaş da gelince ziyafet öncesi altlıkla ilk kriz atlatılıyor. Balon lavaş gelince arasına cevizli tulum peyniri de yakışırdı diye düşünüyorum. Tabii bu arada masanızı ziyaret eden Turan bey ve Dicle hanım ile hal hatır sonrasında ısmarladığınız lezzete kavuşuyorsunuz.

Cennetkuşu Kebap’ın mutfağı da gözler önünde, her şey müşterinin önünde hazırlanıyor, pişiriliyor. Bu uygulama da ayrı bir güven veriyor insana.

Cennetkuşu Kebap’ta etler Turan bey tarafından günlük alınıyor, mutfakta titizlikle seçilen isinin uzmanı ustalar tarafından işleniyor, hazırlanıyor. Tüm ısrarlarıma karşın Dicle hanım kuşbaşı kebabın terbiyesini anlatmadı. Kesinlikle ve şiddetle Adana ve kuşbaşı kebap ile lahmacunu tavsiye ederim. Hepsini yemek elbette zor ama önden bir lahmacun, arkasından Adana veya kuşbaşı kebap söyleyin. Biraz da abartmaya karar verirseniz üstüne künefeyi de öneririm, Antakya’dan hazır geliyor. Burada pişirilip şerbeti veriliyor. Hazır olduğunu duyunca biraz burkuldum ama beğendim. Söylemeseler bilemem.

Kebap hasretini gideriyorlar

cennetkuşu-3Ağırlıkla lahmacun, kuşbaşı ve ciğer kebabı tercih edilen mekan, çevrede tutulunca öğlen servislerinde yer bulmak da zorlaşmış. Özellikle Güneydoğu kökenli siyasiler, bürokratlar müdavimi olmuşlar. Ailece gelip kebap hasretini gideriyorlar. Adana kebabı Bıçak kıymasıyla hazırlanan ve şişe özenle nakışlanmasıyla bana göre özel bir lezzet. Kıymanın şişe sarılmasına nakışlama deniliyor. İşin ustalığı da buradan geliyor. İyi bir nakışlama olmazsa kebap pişerken şişten düşebiliyor.

Kebaplarda kullanılan baharatların tamamı Urfa’dan geliyor. Menüdeki birçok üründe Urfa’dan gelen isotun gücünü hissediyorsunuz. Her şey günlük hazırlanıyor. özellikle marka içecekler dışında kendi hazırladıkları yayık ayranı ve Adana’dan getirtilen şalgam suyunu öneririm.

“Birecik patlıcanını kaçırmayın”

Dicle hanım mevsiminde Birecik’ten gelen patlıcandan yapılan patlıcan kebabının kaçırılmamasını öneriyor. Yaz döneminde  Birecik patlıcanı kesinlikle acısız ve çekirdeksizdir.  70-80 cm boyundaki patlıcan yağlı özüyle lezzeti katlıyor. Gaziantep ve Şanlıurfa` da bulunan çoğu kaliteli kebapçı patlıcanlarını Birecik’ten alır, hatta bazılarının Birecik` te patlıcan bostanı olduğu da söylenir.

Cennetkuşu Kebap, dini bayramlar dışında haftanın 7 günü 12.00 -22.00 saatleri arasında konuklarına hizmet veriyor. Mekanda otopark sorunu da yok. Özellikle hafta sonları rezervasyon yaptırmanızım öneriyorum.

cennet kuşu salataSalata, ezme, balon lavaş ve çayı ikramları olan mekanda bir kişi ortalama tatlı dahil 30 liraya rahatlıkla doyarak çıkıyor. Mekanın yaz döneminde favori tercihi ise kuşbaşılı kaşarlı pidesiymiş, bilginiz olsun.

Bu arada patlıcanlı kebabı yerken mekanın sahibesi Dicle hanıma dikkat edin. Bir yerlerden sizi izliyor olabilir. Kebabın tüketilişinde bir yanlışınızı görürse hemen müdahale ediyor. Dicle hanım, “ Kebaba el girecek, kebabın tadı ve lezzeti de böyle çıkar” diyor.

Cennetkuşu Kebap’ta Lahmacun 8, Patlıcan kebap 24, Adana kebap 18, Ciğer kebap 24, Kuşbaşı kebap 24, Künefe 9 liradan sunuluyor. Ankara’da son dönemde yakaladığım bu güzel lezzetler için Cennetkuşu Kebap’a mutlaka uğramanızı öneririm. Afiyet olsun.

Cennetkuşu Kebap

Sarnıç Park AVM- Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. 2982. Sk. No:7/18- Çayyolu/ANKARA
Tel: 0312 284 04 88

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam