Ana Sayfa Gurme “Bu yengeç deli…”

“Bu yengeç deli…”

164
PAYLAŞ

20160209_190144Deli Yengeç’te “ Balığı sevmem, yemem” diyenler ikinci tabağı ister.

20160209_195115 “Deli Yengeç” Ankara’nın yüzlerce balık restoranlarından birisi. Bu mekan da iddialı ve güzel lezzetleri sunuyor. Uzun zamandır gitmeye niyetlendim ve sonunda fırsat bulup bunu başardım.DSC05528

Recep Özen’in sahibi olduğu “Deli Yengeç”, bir süre önce Filistin Caddesi üzerine taşındı. İçerisi değişik ve ilginç bir şekilde döşenmiş. Örneğin bir duvar tamamen sahillerden toplanan küçük yuvarlak ve dalgaların tıraşladığı pürüzsüz taşlarla döşenmiş. Diğer garson Muratduvarlar da denizlerden çeşit çeşit objeler yerleştirilmiş. İçeri girer girmez bir anda renk cümbüşüyle karşılaşıyorsunuz. Turkuaz çizgili kumaşla kaplanmış sandalyeler, beyaz örtülü masalar. Mekana masalardaki canlı çiçekler ve tavandaki sarmaşık ayrı bir hava veriyor. Ancak biraz loş bir yer.

Kafanız karışacak dikkatkaşarlı dil balığı

Deli Yengeç’in geniş ve çeşit çeşit mezeleri ile balıklarının yer aldığı dolabın önünde kafanız kesin karışacak biliyorum. Bu nedenle özel bir tercihiniz yoksa işi, mekanın lezzetlerinden sorumlu şef Faruk Gezen’e bırakmak en doğrusu. Faruk şefin kardeşi Mehmet Gezen’de bir başka mekanda çalışıyor. Bitlis’li iki kardeş de maşallah deniz ürünleriyle dans ediyorlar müthiş lezzetler sunuyorlar.

Deli Yengeç’te çoğunlukla ara sıcaklar ve mezeler ilgi görüyor. Nasıl olmasın ki. Meze
dolabını görseniz kafayı sıyırırsınız. “ Hangisinden istersiniz?” diye sorduklarında insanın hemen “ Hepsinden” diyesi geliyor. Hardallı Levreği, Girit ezmesini, tahinli patlıcanı istersiniz, aklınız Sultan Ezmede, Atom da, patlıcanlı köpoğlunda kalır. Size Sultan Ezme’yi öneririm, değişik bir lezzet. Ege otları, ceviz, irmik, maydonoz ve isot karışımı. Acı severseniz de Atom’u öneririm. Köz patlıcan, Hatay biberi ve tereyağıyla yapılıyor.

Salata da özel

Mekanın salatası da çok özel ve güzel. Bildiğiniz domates, salatalık ama sosu bir başka. Kurutulmuş sebzeler mikserde çekiliyor ve zeytinyağı ve limonla karıştırılıyor ki salatadaki lezzeti zirveye taşıyor.mezeler-44

Yunan cacığı da ilginç gelebilir. Ekşi elma, taze kereviz, enginar, yoğurt, sarı
msak ve zeytinyağıyla yapılıyor.

“İkinci tabağı istersiniz”

Gittim gördüm yedim. Faruk şef, işinin erbabı diyebilirim. Günde 10 çeşit ara sıcak çıkıyor. Patlıcanlı, güveç balıkBu sayı hafta sonları 20’yi buluyor. Bunlar arasında balık simit, balık Adana, patlıcanlı lagos, balık mantı, güveçte deniz ürünlerinden karnıyarık sayılabilir. Bir kaçının tadına baktım, gerçekten lezzetli ve damaklarınızı şenlendirecek cinsten. Öyle ki “ Balığı sevmem, balık yemem” diyenlere de verseniz kesin ikinci tabağı ister.

Deli Yengeç’te çalan eski 45’likler de sizi eskilere götürüyor, efkarlandırıyor. O zaman da gereğini yapıyor bir iki kadeh atarak efkarınızı dağıtıyorsunuz.

Kendisi küçük ama yüreği büyükfaruk şef

Bu arada mekanın emektarlarından Murat Altınova’yı da anlatmamak haksızlık olur. 22 yıldır garsonluk yapan Murat bey, bedenen küçük de olsa yüreğini koyarak sunduğu hizmetle ne kadar büyük olduğunu konuklarına gösteriyor.IMG-20160517-WA0002

Fiyatlar da uygun

Mekanın fiyatları da bulunduğu semte göre uygun. Örneğin balık Adana 15, Balık mantı 18, deniz ürünü karnıyarık 19 liradan veriliyor. Bir kişi içkisiyle mekandan 70-80 lira arasında bir rakamla çıkabiliyor. Mekanın fiks menü uygulaması da 80-100 lira arasında değişiyor.

Her türlü kredi kartının geçerli olduğu mekan da otopark sorunu da vale aracılığıyla çözümlenmiş. Deli Yengeç’in düzayak olması da engelli ve bebek arabaları için ideal.

Lezzetli ve bol çeşitli deniz ürünleri yemek isterseniz yolunuzu Deli Yengeç’e düşürmenizi öneririm. Afiyet olsun.

Deli Yengeç
Filistin Caddesi, No:2/A, GOP/ANKARA
Tel: 0312- 468 14 68

 

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam