Ana Sayfa Ekonomi Bayraktar: Kırmızı ette üretim artışı devam etti

Bayraktar: Kırmızı ette üretim artışı devam etti

82
PAYLAŞ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği () Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kırmızı ette üretim artışının devam ettiğini, üretimin ilk kez 1 milyon tonu geçtiğini bildirerek, “Kırmızı et üretimi, 2014 yılında yüzde 1.2 artarak 1 milyon 8 bin 272 tona ulaştı” dedi.
– Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kırmızı ette üretim artışının devam ettiğini, üretimin ilk kez 1 milyon tonu geçtiğini bildirerek, “Kırmızı et üretimi, 2014 yılında yüzde 1.2 artarak 1 milyon 8 bin 272 tona ulaştı” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2011 yılında 776 bin 915 bin ton, 2012 yılında 915 bin 845 ton, 2013 yılında 996 bin 125 ton olan toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 8 bin 272 tona yükseldiğini belirtti. 2014 yılında kırmızı et kaynakları içinde en fazla artış oranının yüzde 43.7 ile manda etinde görülürken, keçi eti üretiminin yüzde 13.7, sığır eti üretiminin yüzde 1.5 arttığını, koyun eti üretiminin ise yüzde 3.9 gerilediğini bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:
Koyun eti üretimi, 2014 yılında
98 bin 978 tona indi
“2011 yılında 644 bin 906 ton olan sığır eti üretimi, 2012 yılında 799 bin 344 tona, 2013 yılında 869 bin 292 tona, 2014 yılında 881 bin 999 tona çıktı. Koyun eti üretimi, 2011 yılında 107 bin 76 tondu. Bu rakam 2012 yılında 97 bin 334 tona indi. 2013 yılında 102 bin 943 tona çıkan koyun eti üretimi, 2014 yılında 98 bin 978 tona indi. Keçi etinde, 2011 yılında 23 bin 318 ton olan üretim, 2012 yılında 17 bin 430 tona düştü, 2013 yılında 23 bin 554 tona, 2014 yılında 26 bin 770 tona yükseldi.  Manda etinde 2011 yılında 1615 ton olan üretim, 2012 yılında bin 736 tona çıktıktan sonra 2013 yılında 336 tona gerilemişti. 2014 yılında üretim 526 tona çıktı. Üretim artışını son çeyrekteki yüzde 9.3’lük büyüme sağladı. İlk üççeyrekte yüzde 3.5 gerileyen kırmızı et üretimi son çeyrekteki 402 bin 335 tonluk üretimle yüzde 1.2’lik yıllık artışa ulaştı. 2014 yılının ilk çeyreğinde 184 bin 975 ton, ikinci çeyreğinde 218 bin 432 ton, üçüncü çeyreğinde 202 bin 530 ton olan kırmızı et üretimi son çeyrekte 402 bin 335 tona yükseldi.”

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam