Ana Sayfa Gurme Balık Ağa yeni ve harika

Balık Ağa yeni ve harika

439
PAYLAŞ
Balık Ağa
Balık Ağa

Hep söylerler “En taze balığı Ankaralılar yer” diye. Doğrudur, örneğin Karadeniz’de gece tutulan balık sabaha karşı Ankara’da öğlene doğru da tezgahlarda olur.

İşte bu lezzetlere kavuşacağınız yeni bir mekanı Balık Ağa ’yı sizlere anlatmaya, tanıtmaya çalışacağım.

“Çılgın ahtapot, narlı levrek, balık kokoreç. Daha neler neler….”

Son dönemde Ankara’da irili ufaklı bir sürü deniz ürünleriyle ilgili pişirme evleri, restoranlar, lokantalar açıldı. Yanlış değilse sadece Çayyolu bölgesinde balık ile uğraşan 74 tane mekan var. “O iyidir, bu kötüdür, o ucuz, bu pahalı ” gibi tartışmaların sonu yok. Bana göre önemli olan, temiz, sağlıklı ve lezzetli deniz ürünlerine kavuşmaktır.

İşte size Balık Ağa …

balık aga-masa

Balık Ağa , Çankaya’da yaklaşık bir yıldır hizmet veriyor. Sahibi Hakan Yiğit. Genç, dinamik ve girişimci, yeniliğe de açık. Yanında İşletme Müdürü yılların tecrübesi Muzaffer Deveci ve yine yılların ustası Ramazan Ceylan’da var ki mekanda harikalar yaratılıyor, tanık oldum, lezzetleri tattım, birkaç değişik lezzetlerle kucaklaştım. Hepsi birbirinden lezzetli ve değişik, hangi birinden başlayım bilemedim ama geri de bir şey bırakmadım.

Muzaffer Deveci(İşletme md) (1)Mekan sahibi aslında güçlü bir inşaat firmasının da sahibi. İşleri gereği seyahatlerinde Ankara dışında gördükleri restoranlara imrenmişler, heveslenmişler. Sonunda ağabeyi ile hayallerinin peşinden giderek Balık Ağa’yı açmışlar.

Güzel, geniş ve ferah bir mekan. İçeri girdiğinizde büyük ve şık döşenmiş salonu sizi kucaklıyor. Girişte uzun ve geniş buzdolabında birbirinden güzel lezzetleri, mezeleri görüyorsunuz. Masalar öyle dip dibe değil. Hele yaz akşamları çatı da açılıyor ki yıldızların altında pek güzel olur. Mekan, 150-200 kişi kapasiteli. Ayrıca 30 kişi kapasiteli bir de VIP salonu var.

Narlı levrek bir harika

çılgın ahtapotBalık Ağa’da günde 25 çeşit soğuk meze, 10 çeşitte ara sıcak çıkarılıyor. Bunların içinde narlı levreği çok beğendim. Levrek, ateş görmeden limon suyunda tuz içinde 3 saatte pişiyor. Sonra nar suyuna yatırılıyor ve servis ediliyor. Müthiş ve güzel bir tat. Zaten hemen de keşfedilmiş, mekanın favorileri arasında yer alıyor. Ayrıca bir de kadayıfla sarılı pişirilen özel sosuyla sunulan “Çılgın ahtapot” var. O da güzel bir lezzet denemenizi isterim.

kalamarRamazan usta hünerlerini “Esmer Gül” adını verdiği siyah pirinç ile yapılan değişik bir lezzet daha çıkararak gösteriyor. “Esmer Gül”, ahtapot, kaşar, haşlanmış patates, karides, muskat ve kara biber ile şenleniyor.

“Mekana kültür balığı sokmam”

Balık Ağa’nın sahibi Hakan Yiğit, bu işi hakkıyla ve gereğince yapanlardan. Öyle bir izlenim aldım. Çünkü öncelikle kaliteyi hedefliyor. Biliyor ki arkası gelecek. “Hizmette kaliteden ödün vermiyoruz” diyen Hakan bey, mekana kesinlikle kültür balığı girmediğini vurguluyor. Balık, Samsun’dan, Çanakkale’den ve Mersin’den günlük taze geliyor.

Nar ekşisi, biber ve salça Antakya’dan, zeytinyağ ise Ayvalık’tan geliyor. Bu yöresel doğal ürünler de olunca Balık Ağa’da gönül rahatlığıyla eşinle, dostunla ailenle, çoluk çocuğunla birlikte sağlıklı ve lezzetli deniz ürünleriyle buluşuyorsun.

Hakan bey “ Bize gelen buradan güler yüzle, mutlu ayrılıyor. İşte bu bizim övüncümüzdür” diyor. Kar amacı gütmeyi ikinci plana aldıklarını da vurgulayan Hakan Yiğit, kurumsal bir prestij yaratmayı, ileri de İstanbul ve İzmir’de şubeler açmayı hedeflediklerini de anlatıyor.

Balık Ağa, okul oldu

Muzaffer Deveci(İşletme md) (2)Mekanın alkışlanacak bir diğer güzel özelliği de sosyal sorumluluk çerçevesinde gastronomi dalında eğitim gören lise ve üniversite öğrencilerini eğitmesi. Bu alanda tanınan Ramazan usta, okullarda verdiği derslerinin yanı sıra öğrencilerin pratiği için mutfağında yer açmış. Öğrencilere Türk mutfağı ve deniz ürünleriyle ilgili eğitim veriyor. Örneğin benim ziyaretim sırasında mekanda staj yapan Mamak Kız Teknik Lisesi’nden Gökçe Cankur ve Fatma Nurdoğan da Ramazan ustaya destek verdiler. Birkaç mezeyi de hazırlamışlar.

Mekanın sunumları da birbirinden güzel. Ne demişler “önce gözü doyuracaksın.”

narlı levrekMekanın İşletme Müdürü Muzaffer Deveci’den de bahsetmemek olmaz. Karadenizli olan Muzaffer bey, bu işe neredeyse ömrünü, gönlünü vermiş. “Ne nedir, ne değildir?” Biliyor. Hangi müşteri ne yer ne içer biliyor. Muzaffer bey yıllarca Miami’de Cruise gemilerinde çalışmış. En son Şarap bölümünde yöneticilik yapmış. Şimdiler de bu tecrübe ve yeteneğini Balık Ağa konukları için en iyi şekilde kullanıyor.

Yılbaşı eğlencesinde de tercih ediliyor

vıp salonMalum yılbaşı geliyor. Bir sürü restoranlar, mekanlar bu özel gün için hazırlıklarına başladılar bile. Balık Ağa’da farkını ortaya koyarak yılbaşı için çok özel ve güzel bir program hazırlamış. Eğlence ve lezzet bir arada. Akşam birbirinden güzel mezeler ve yılbaşının olmazsa olmazı kestaneli, iç pilavlı hindi olacak. Limitsiz yerli içecekler, 12 çeşit meze, ara sıcaklar, karidesi kadayıflı ahtapot, deniz ürünü börek. Balık kokoreç, gece yarısından sonra işkembe çorbası verilecek. Canlı müzik ve yine yılbaşının olmazsa olmazlarından oryantali de katmadan olmaz. Bu geceye bir kişi için 190 liradan başlayan fiyatlar sunuluyor.

Öğlen menüsü de ilgi görüyor

Elçilikler, bürokratlar, politikacılar, gazeteci ve sanatçıların ilgi gösterdiği Balık Ağa öğlen menüsü de çıkarıyor. Çevre işyerleri, bankalar çalışanlarının ilgi gösterdiği balık çorbası, salata, balık ve tatlıdan oluşan menü 25 liradan veriliyor. Bir akşam yemeği için ise tam tekmili birden kişi başı 70-100 lira arasında bir hesap ödeniyor.

Bir konuyu daha atlamayayım. Gittiğim her yeri alacaklı gibi incelerim. Çalışanları, masaları, tezgahı, tuvaleti filan dolaşırım. Eski bir alışkanlık ama bu işle uğraşanların tırnaklarını da gizli gizli kontrol ederim. Varsa bir sıkıntı çekinmeden uyarırım. Balık Ağa’da abartmayayım tuvaletlerine hayran oldum. Utanmasam masayı oraya kurarım. Yani çok temiz ve harika bir şekilde döşenmiş.

Her türlü kredi kartının da geçerli olduğu mekanın otopark sorunu da yok. Gittim gördüm, lezzetlerini tattım ve beğendim. Sizlerin de bir şekilde yolunuzu Balık Ağa’ya düşürmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Balık Ağa
Ahmet Mithat Efendi sk. No:14
Çankaya-ANKARA
Tel: 0312-442 6 222

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam