Ana Sayfa Gurme Bakermill, hamburgerde resmen zirve yaptı

Bakermill, hamburgerde resmen zirve yaptı

724
PAYLAŞ

“Ankara’nın Lezzet Durakları” köşemizde sizler için yeni bir mekanı tanıtmaya çalışacağız.
Ankara’nın Yaşamkent semtinde yaklaşık bir yıldır hizmet veren Bakermill Pup&Grill, sunduğu hamburgerlerle lezzette zirveye çıktığını söylesem abartmış olmam.

Bu arada öncelikle son sözümü baştan söyleyeceğim. Uzun zamandır böyle lezzetli, güzel ve doyurucu hamburger yemediğimi itiraf etmeliyim. Bakermill’in ekmeği, eti, sosu, malzemeleri özenle seçilmiş. Çeşit çok…hangisini isteyeceğinizi şaşıracaksınız. Mekan sahibi Meyti bey, 33 yaşında, güler yüzlü, işini bilen, yeniliklere açık geniş hedefleri ve ufku olan birisi. Lezzetleri, hedeflerini, çalışmalarını anlatırken bile o anı yaşadığını hissediyorsunuz.

Kıyması özel çekiliyor

bakermill,burgerler (1)Mekanın eti Haymana’da anlaştıkları bir çiftlikten özel getirtiliyor. Mutfakta işleniyor, hamburgerler için hazırlanıyor. Ama buraya dikkat! Kıyma, makinede bir kere çekiliyor. Bunun için makinaya özel olarak 10 numara ayna yaptırmışlar. Böylece et daha kalın çekiliyor. Bakın bu ayrıntı önemli. Adana kebabının kıyması 8 numaralı aynayla çekiliyor. Buradan hamburgerde kullanılan kıymayı tahmin edebilirsiniz.

Bu arada mekanı ziyaretime Ankara’nın yeme içme alanında tanınmış blog yazarı sevgili arkadaşım Oburcan’da eşlik etti. Böylece mekanı ve lezzetlerini iki koldan çevirdik diyebilirim.

bakermill-burger(2)Hamburgerlerde net 180 gram et kullanılıyor. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmayan burgerlerin lezzeti, mekanın özel sosuyla zirveye taşınıyor. Bize Oburburger, Jelaponeli ve BM burger geldi.

Hamburger eti tam olması gerektiği gibi sulu ve lezzetli. Ne çok pişmiş ne de az. Çok iyi mühürlenmiş. Kesinlikle tavsiye ederim. İsmini Oburcan’dan alan Oburburger’i bir tık önde görüyorum. İçinde suda top mozerella, kaşar peyniri, domates kurusu ve tane hardal kullanılıyor. Peynirler eridiğinde etin üzerinde oluşturduğu küçük şelale ile lezzeti katlıyor, damağınızı şenlendiriyor.

Jalaponeli burger ise adı üzerinde biberden kaynaklı biraz acı. Özel sosuyla köftenin altına da üstüne de chedar peyniri sarılıyor.

BM(Bakermill) burgerde ise dana rozbif, chedar peynir ve özel sos kullanılıyor.

bakermşill-burger(3)Yakın zamanda mekanda Kruvasan ekmeğiyle hamburger çıkarılacak. Ayrıca steak işine de başlayacaklar bilginiz olsun.

Ekmekleri de mekandaki fırında özel bir mayalama yöntemiyle yapılıyor. Meyti bey bu konuda Türkiye’de tek olduklarını vurguluyor. Gerçekten ekmekleri de değişik ve güzel.

Bakermill’de bir kişi burgeri ve içeceğiyle birlikte 25-30 lira arası bir bedelle rahatça sağlıkla karnını doyurabilir.

Kahvaltı da şölene dönüşüyor

bakermill,kahvaltı)Bakermill’de bir çok çeşit kahvaltı da var. Örneğin serpme kahvaltı da yok yok. Anamur ve Aydın’da reçeller, bal ve kaşar Kars’tan, peynirler Erzincan ve Erzurum’dan geliyor. İki kişilik kahvaltı 55 lira. Klasik kahvaltı ise 16 liradan veriliyor. Çeşitli tost ve sandviç de sunulan mekanda vejeteryanlar da düşünülmüş. Vegan hamburger de yeşil mercimek ve karabuğday kullanılıyor.

Diyetisyen kontrolü altındasınız

Bu arada Bakermill’in sahibi Meyti Artantaş’ın Diyetisyen eşi Çağlayan Şahin de mekanın genel kontrolünü, mutfaktaki kalori hesabını yapıyor, menüleri düzenliyor. Hizmette sınır yok. Benim Bakermill ile tanışmam da diyetisyen Çağlayan hanımın kilo vereni hamburgerle ödüllendirmesi oldu. Böyle ödül için “Ben de zayıflarım” dedim.

“İnsanların yüzündeki mutluluk bize yetiyor”

Meyti ArtantaşBakermill’in sahibi Meyti Artantaş, müşteri odaklı çalıştıklarını, paranın ikinci planda olduğunu vurgularken, “ İnsanların lezzetlerimizi tattıktan sonra yüzündeki mutluluk bize ayrı bir şevk veriyor. İşimizi böylece aşkla yapıyoruz” diyor.

“Moleküler Gastronomi”

Ankara’da bazı üniversitelerin öğretim görevlilerinden de lezzetler konusunda destek alan Meyti bey, mekanı moloküler gastronomi ile genişletmeyi planlıyor.

Bilindiği üzere “Moleküler Gastronomi,” pişirmenin çeşitli aşamalarında malzemelerde meydana gelen değişimleri ve bu değişimlere yol açan kimyasal reaksiyonların arkasındaki mantığı açıklıyor. Uzun bir zamandır yemek pişirmenin bir sanat mı, yoksa bir bilim mi, ya da her ikisinin bir kombinasyonu mu? olduğu konusunda tartışmalar var. Örneğin bir yumurtanın pişme sıcaklığı hakkında bilimsel açıklamalar yapılabilse de, aynı tarifi kullanarak yaptığınız iki yemeğin hiç bir zaman aynı olmaması bilimsel verilerle ispatlanamıyor.

Yeni şubeler geliyor

DSC05365Bakermill’de yapılan, sunulan her şeyin patenti de alınıyor. Bu uygulamayı gelecekte ülke genelinde büyümeye yönelik çalışmalar olarak niteleyen Meyti Artantaş, Türkiye genelinde 10 şube açmayı planladıklarını anlatıyor. Bu arada Bakermill’in ik şubesi de Mart ayı başında İzmir Bostanlı’da açılacak.

Yakında paket servisinin de başlayacağı mekan sadece Pazartesi günleri kapalı. Sabah 10.00’da açılan ve gece 01.00’de kapanan Bakermill’de her türlü kredi kartı geçerli. Bakermill’in çok geniş bir şarap kavı ve dünya biralarından seçme barı da var bilginiz olsun.

Sonda söyleyeceğimi başta söylediğimden sizlere bu mekana şehir merkezine uzak da olsa uğramanızı kesinlikle öneririm. Hiç pişman olmazsınız. Afiyet olsun.

Bakermill Pup&Grill
3296.cadde, Yaşamkent
Çayyolu-ANKARA
Tel: 0312-2170303

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam