Ana Sayfa Kültür-Sanat Altınköy Açık Hava Müzesi’nde hasat bereketi

Altınköy Açık Hava Müzesi’nde hasat bereketi

53
PAYLAŞ
Altınköy Açık Hava Müzesi'nde hasat bereketi
Altınköy Açık Hava Müzesi'nde hasat bereketi

Yıl boyunca büyük ilgi gören ve ziyaretçi rekorları kıran Altınköy Açık Hava Müzesi, hasatın bereketini toplamaya başladı.

Altınköy Açık Hava Müzesi’nin bereketli topraklarında yetişen buğdaylar, Altınköy’ün değirmenlerinde una dönüştürüldü. Elde edilen unlar ise köy ekmeği yapılarak, Altınköy’ün fırınında pişiriliyor. Mis gibi ekmek kokan Altınköy Açık Hava Müzesi, şu sıralar ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Altınköy hasatı, bu yıl yine tırpanların çekiçlenmesiyle başladı. Biçilen hasatlar patoz yapıldı ve daha sonra değirmenlerde öğütülerek una dönüştürüldü. Burada elde edilen unun doğal kepekli buğday unu olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı , köy fırınında pişen ekmeklerin de bu undan yapıldığını söyledi. Altınköy’de elde edilen tüm ürünlerin doğal olduğunun altını çizen Başkan Tiryaki, tüm mahsullerin Altınköy Açık Hava Müzesi’nin bakkalında satışa sunulduğunu hatırlattı.

Altınköy’de yetişen buğdaylardan elde edilen unlar, daha sonra köy fırınına getirilerek burada köylü kadınlar tarafından ekmeğe dönüştürüldü. Köy fırınında pişen köy ekmeği, kokusuyla herkese kendi çocukluğunu hatırlattı. Pişen ekmeklerin kokusu Altınköy’ü sardı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam