Ana Sayfa Güncel Acı yiyenler daha uzun yaşıyorlar

Acı yiyenler daha uzun yaşıyorlar

43
PAYLAŞ

Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin Çin’de yaşayan yaklaşık 500 bin kişi ile yaptığı araştırmaya göre, her gün acılı yemekler yiyenler diğerlerine oranla daha uzun yaşıyorlar.
YÜZDE 14 DAHA AZ ÖLÜM RİZİKOSU
Araştırma ekibinin yedi yıl süren çalışmalar sonunda hazırladığı bilimsel araştırma “British Medical Journal” (BMJ) dergisinde yayınlandı. Yazıda, acı sevenlerin araştırma süresince daha az ölüm rizikosu olduğunun belirlendiği yer aldı. Pekin Üniversitesi Kliniğini’den Jun Lv ve arkadaşları kalp kan dolaşımı hastalıkları, kanser ve solunum yolu hastalıklarına bağlı ölüm rizikolarının, acı sevenlerde diğerlerine oranla yüzde 14 daha az görüldüğünü belirttiler.
Araştırmacılar, acı biberin acı olmasını sağlayan “Kapsaisin”’nin krebs hücrelerinin oluşmasını engellediği, kalp kan dolaşımını ve sindirim sistemini sağlıklı tuttuğunu bilimsel makalelerinde belirtiyorlar.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumunuzu bekliyoruz...

Reklam